Asus X555LD-XX142D – laptopul performant care poate înlocui un PC

Fie că dispui de un spațiu redus acasă pe birou, nu ai un birou în cameră sau îți dorești să porți cu tine un dispozitiv performant de încredere pe parcursul zilei la muncă sau în călătorii, laptopul Asus X555LD-XX142D te va atrage prin dotările sale performante care îi oferă posibilitatea să înlocuiască un sistem desktop. Laptopul Asus poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1900 lei (verifică preț actualizat). Dispozitivul are un raport calitate-preț destul de bun.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Altex.

Modelul se remarcă prin placa grafică dedicată, procesorul decent și conectivitatea extinsă. Ecranul este destul de generos și are o calitate HD, oferind imagini atractive, potrivite atât pentru vizionarea de filme și lucru cât și pentru gaming. În concluzie, laptopul este potrivit pentru persoanele care își doresc un dispozitiv care să înlocuiască un sistem desktop pentru o utilizare standard sau pentru persoanele aflate în mișcare pe parcursul zilei care vor să aibă la îndemână un dispozitiv complex.

Designul laptopului este elegant. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate, iar modelul este disponibil pe alb. Laptopul are dimensiunile de 382 x 25.8 x 256 mm și o greutate de 2.3 kg, fiind ușor de purtat pe parcursul zilei la muncă sau la cursuri. După cum ne-am obișnuit, logo-ul Asus este plasat în exterior pe carcasă, în variantă metalică și în interior la baza ecranului, în variantă inscripționată. Tastatura neagră oferă un contrast plăcut față de carcasa albă. Este de remarcat faptul că tastatura este numerică, fiind astfel potrivită pentru activitățile de office, dar și pentru gaming.

Poze cu laptopul Asus X555LD-XX142D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul are un display de tip glare cu diagonala de 15.6 inch, oferind o vizibilitate foarte bună. Ecranul are o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli. Prin urmare, conținutul de orice tip se va vedea la un nivel ridicat pe ecranul laptopului.

La nivelul dotărilor tehnice, laptopul beneficiază de un procesor cu două nuclee Intel Core i3 cu o putere de 1.7 Ghz. Laptopul are și un procesor grafic Intel HD Graphics 4400 integrat. Pentru un nivel de performanță ridicat, laptopul mai dispune de o memorie DDR3 de 4 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce 820M. Laptopul face, astfel, față cu succes atât activităților de rutină precum navigarea pe internet, lucrul în diferite programe, vizionarea de filme etc,  cât și jocurilor.

Capacitatea de stocare a laptopului este de 500 GB. HDD-ul are o viteză de rotație de 5400 rpm, făcând față unei utilizări diverse. La nivel multimedia, laptopul dispune de o cameră WEB VGA care face posibile convorbirile pe Skype și folosește pentru sunet tehnologia SonicMaster.

Asus X555LD-XX142D dispune de o unitate DVD RW și cititor de carduri SD care suportă modele SD, SDHC și SDXC. La nivelul conectivității, se mai remarcă 2 port-uri USB 3.0 și câte un port USB 2.0, HDMI și VGA. Laptopul se poate conecta la internet prin Wi-Fi sau cablu, existând un port special pentru rețea. Dispozitivul poate comunica și prin tehnologie Bluetooth 4.0.

În ceea ce privește autonomia, laptopul are o baterie Li-ion de 2 celule care oferă o autonomie de până la 3.5 ore la un nivel de utilizare standard.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i3, Haswell,
  • USB 3.0,
  • placă video dedicată

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Asus X555LD-XX142D este un laptop ce se va descurca destul de bine atât pe partea de office, multimedia, cât și în ceea ce privește jocurile.

User Rating: 4.5 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.