Asus X555LA-XX521D – laptopul slim adaptat pentru mobilitate

În momentul actual, dispozitivele devin din ce în ce mai subțiri, în conformitate cu lupta acerbă dintre producători. Asus X555LA-XX521D este unul dintre laptopurile care arată că aspectul slim a devenit deja regulă și pentru categoriile entry-level. Se găsește în magazine la prețul de aproximativ 2049 lei (verifică preț actualizatși este un laptop cu dotări entry-level și design foarte atractiv, specific unor clase superioare. Designul slim îl face potrivit pentru a fi folosit de oriunde, fiind ușor de transportat. Modelul este o alegere potrivită pentru cei care își doresc un laptop cu o configurație simplă pentru desfășurarea activităților de rutină și pun preț pe aspectul exterior.

Laptopul are un design foarte atractiv, care punctează mult pe partea aspectului exterior. Modelul poartă designul caracteristic Asus, cu capacul mat prevăzut cu linii concentrice și interiorul ușor texturat. Carcasa este alcătuită din plastic, dar arată atât de bine încât ai spune că aparține unui model dintr-o clasă superioară. Profilul carcasei este cu 5% mai subțire decât în cazul modelelor anterioare, fiind cu adevărat impresionant. Carcasa este disponibilă într-o combinație atractivă de gri închis și gri deschis, iar la interior touchpad-ul este mare și beneficiază de tehnologia Smart Gesture, oferind un control foarte precis. Tastatura este alcătuită dintr-o singură bucată și este foarte plată, fiind rezistentă și confortabil de utilizat. Modelul măsoară 382 x 25.8 x 256 mm și cântărește 2.3 kg, așa că este adaptat pentru mobilitate și poate fi transportat foarte ușor.

Poze cu laptopul

Asus X555LA-XX521D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este unul obișnuit, având o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli. Imaginile se văd însă foarte bine, indiferent de conținut.

La nivel tehnic, laptopul este dotat cu un procesor Intel Core i3 care vine însoțit de o placă grafică integrată Intel HD Graphics și o memorie RAM de 4 GB. Configurația este suficientă pentru o persoană interesată de o utilizare standard, care nu implică folosirea unor programe cu cerințe grafice prea mari. Procesorul susține funcția Instant ON prin care laptopul va ieși din modul Sleep în doar două secunde. De asemenea, acesta asigură un multitasking fluid în sarcinile uzuale precum navigarea pe internet, vizionarea de filme, lucrul în diferite programe etc.,  însă nu vei putea să te joci decât jocuri mai vechi.

Capacitatea de stocare este de 500 GB. După cum era de așteptat, stocarea se face doar pe HDD, fără a exista un SSD.

La nivel multimedia, laptopul este dotat cu un sistem audio care generează sunetul printr-o singură sursă și nu prin mai multe difuzoare de mici dimensiuni. Acesta este distribuit omnidirecțional, înconjurându-te, în timp ce tehnologia SonicMaster procesează sunetul pentru a-i oferi claritate.

Modelul mai beneficiază de o cameră web VGA, un cititor de carduri și o unitate de citire DVD RW.

Autonomia este un punct nu foarte bun al laptopului, aceasta fiind susținută de o baterie Li Ion cu 2 celule, ajungând pentru 2 ore de lucru.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design slim foarte atractiv
  • performanță bună în sarcinile uzuale
  • sunet de calitate superioară

Contra:

  • autonomia mai slabă

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Conectivitate - 8.2
Performanțe - 8.3

8.4

O alegere bună

Asus X555LA-XX521D este un laptop cu o configurație potrivită pentru activitățile uzuale zilnice, și mai puțin potrivit pentru gaming.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.