Asus X555LA-XX172D – o alegere înţeleaptă

Calculatoarele au devenit soluţia multora dintre problemele noastre. Aproape orice dificultate întâlnim, poate fi rezolvată cu una dintre miile de aplicaţii disponibile. Problema e că toate programele necesită din ce în ce mai multe resurse, iar calculatoarele performante sunt evident cele mai scumpe. Asus X555LA-XX172D vă ajută să accesaţi cea mai mare parte a aplicaţiilor la un preţ accesibil chiar şi celor mai goale buzunare. Singurele programe care vor rula mai greu pe acest laptop sunt ultimele jocuri apărute pe piaţă sau programele de prelucrare video, dar nu toată lumea are nevoie de un laptop pentru acel tip de aplicaţii. Deşi nu este un laptop din gama de top, laptop este disponibil în magazinele online la preţul de aproximativ 1699 lei (verifică preț actualizat),ceea ce îl face să fie o alegere înţeleaptă pentru utilizatorii obişnuiţi.

Carcasa este realizată dintr-un plastic de culoare neagră, cu striaţii fine, creând un design aparte. Striaţiile de pe carcasa exterioară se repetă şi în zona tastaturii, ţinând departe amprentele şi asigurând o aderenţă satisfăcătoare mâinilor. Tastatura este completă, fiind prezentă şi partea numerică, astfel încât avem încă o dată dovada că acest model este pentru uz universal. Tastele sunt ergonomice, îndemnând parcă la tastat. Touchpadul este mare, permiţând activarea unor funcţii suplimentare, prin acţionarea cu mai multe degete odată. Zona de susţinere a mâinilor este dotată cu tehnologia IceCool care menţine palm rest-ul răcoros.

Poze cu laptopul Asus X555LA-XX172D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 15.6 inch, suficient pentru a înlocui orice sistem desktop. Rezoluţia acestuia este de 1366 x 768 pixeli, oferind pe ecranul de tip LCD LED imagini incredibile. Din păcate, ecranul este lucios, astfel încât va fi puţin mai dificil de lucrat afară. Cu toate acestea, dimensiunile de 382 x 256 x 25.8 – 31.7 mm şi greutatea de 2.3 kg îi asigură o portabilitate crescută.

Din punct de vedere tehnic, laptopul stă destul de bine. Dotat cu un procesor de generaţie nouă, tipul acestuia fiind Intel Core i3, fabricat în arhitectura Haswell, asigură o putere de 1900 MHz cu cele 2 nuclee ale sale. Memoria este integrata de tip DDR3, cei 4 GB disponibili rulând la o frecvenţă de 1.6 GHz.

Placa video este, de asemenea, integrată, procesorul grafic fiind de tipul Intel HD Graphics 4400, memoria acesteia fiind preluată din RAM.

Capacitatea de stocare de 500 GB este disponibilă pe un HDD care are o viteză de rotaţie de 5400 rpm. Nu este viteza maximă disponibilă pentru un HDD dar, la preţul la care este disponibil Asus X555LA-XX172D, este de înţeles această alegere a producătorului.

Sunetul este aşa cum ne-a obişnuit Asus, dotat cu tehnologia SonicMaster şi asigurat prin intermediul a două difuzoare stereo. Drept urmare, vizualizarea filmelor sau ascultarea melodiilor preferate va fi extrem de satisfăcătoare.

Conectarea la internet se poate face prin fir sau wireless, prin placa de tipul 802.11 b/g/n. La celelalte dispozitive smart se poate conecta direct prin Bluetooth, fiind disponibil modelul 4.0. Laptopul mai are în dotare şi un port HDMI, o ieşire audio pentru căşti, un port USB 2.0, un port VGA şi 2 porturi USB 3.0.

Pentru conferinţe video sau discuţii cu prietenii pe Skype, acest model este dotat cu o cameră web de tip VGA şi un microfon integrat. Unitatea optică este de tipul citire/scriere, putând accesa şi CD-uri şi DVD-uri. Are şi cititor de carduri pentru modelele SD, SDHC, SDXC.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • preț decent,
  • portabilitate,
  • bluetooth

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Asus X555LA-XX172D este un laptop ce se bucură de un design interesant și are o configurație potrivită celor mai puțin pretențioși, celor ce nu au nevoie de un device puternic.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.