Asus X554LJ-XX025D – laptopul accesibil cu dotări atractive

Asus X554LJ-XX025D este un laptop care oferă o configurație minimă pentru a permite atât activitățile de rutină, cât și cele mai specializate, fiind prevăzut cu un procesor performant, o placă video dedicată și numeroase posibilități de conectare și partajare. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2500 lei (verifică preț actualizat), fiind o soluție accesibilă pentru cei care vor să înlocuiască un sistem desktop.

laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Modelul este dotat cu un design atractiv, care păstrează linii clasice, adăgând însă un profil slim. Astfel, laptopul este complet negru și are carcasa alcătuită dintr-un plastic mat și texturat, fiind plăcut la atingere și respingând amprentele. Tastatura este completă și are o construcție plată și ergonomică, cu taste ușor de apăsat și apropiate, oferind o experiență cursivă de scris. Touchpad-ul este destul de mare și susține un control bun. Modelul are dimensiunile de 382 x 25.8 x 256 mm și cântărește 2.3 kg.

Poze cu laptopul

Asus X554LJ-XX025D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 15.6 inch și o calitate HD, fiind unul standard, iar imaginile sunt redate la rezoluția de 1366 x 768 pixeli.

Configurația tehnică începe cu un procesor Intel Core i3 cu o frecvență de 2.1 GHz, un procesor de generație recentă ce oferă o eficiență de lucru ridicată, menținând în același timp o autonomie bună. Laptopul se va trezi din modul Sleep în doar 3 secunde. Procesorul este însoțit de o memorie RAM de 4 GB și o placă video dedicată NVIDIA Ge Force 920M. Prin urmare, laptopul va avea un multitasking cursiv și va putea rula orice program sau joc la un nivel decent. Laptopul nu este unul pentru gaming și are performanța optimizată pentru această activitate, dar vei putea încerca o serie de jocuri chiar și dintre cele ceva mai recente.

Stocarea se face pe HDD și ai la dispoziție un spațiu de 500 GB.

La nivel multimedia vei găsi un sistem audio optimizat, dotat cu difuzoare stereo ce au la bază tehnologia Sonic Master care susține o calitate superioară a sunetului. Modelul mai dispune de o cameră web VGA pentru apeluri video pe Skype și un cititor de carduri, în schimb acesta nu este dotat cu niciun fel de unitate optică. Vei face astfel trecerea permanentă la transferul și stocarea datelor pe stick sau HDD extern și nu pe DVD.

Autonomia este susținută de o baterie Li Ion cu 2 celule și  va susține lucrul fără conectarea la priză timp de 2-3 ore.

Configurația acestuia este foarte atractivă pentru prețul cerut, modelul având un raport calitate-preț foarte bun. Designul este portabil și atractiv, așa că vei putea transporta laptopul cu tine atunci când pleci de acasă, indiferent dacă mergi la cursuri, serviciu sau în călătorii. Investiția este una inspirată.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design portabil, cu profil slim și greutate redusă
  • performanță bună, susținută de un procesor Intel Core i3 și o placă video dedicată NVIDIA

Contra:

  • autonomie slăbuță

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Conectivitate - 8.6
Performanțe - 8.4

8.6

O alegere bună

Asus X554LJ-XX025D este un laptop pentru activitățile de zi cu zi, de la cele de rutină și până la cele ceva mai complexe, însă nu pentru un gaming puternic.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.