Asus X554LA-XX587H – un pas mai aproape de performanţă

Nevoia de a ţine pasul cu tehnologia înseamnă să ai mereu la îndemână un device care să îţi ofere posibilitatea de a fi la curent cu ce se întâmplă sau să foloseşti ultimele aplicaţii şi tehnologii. Aceste lucruri se pot realiza prin utilizarea unui laptop performant şi modern, un laptop precum cel oferit de Asus, mai concret modelul X554LA-XX587H. Având un preţ de aproximativ 2199 lei (verifică preț actualizat), laptopul poate fi puţin mai scump decât unele produse similare dar, în acest preţ, primiţi un produs de o calitate ireproşabilă care vine şi cu un sistem de operare Microsoft Windows 8.1 pe 64 biţi preinstalat. Dacă acest detaliu nu este suficient, mai trebuie să ştiţi că aveţi instalat şi softul Microsoft Office 2013 Trial.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Având un design modern şi o frumuseţe aparte, Asus X554LA-XX587H este un aparat destinat pentru orice utilizator, iar prezenţa cercurilor concentrice pe carcasa exterioară dă o tentă de eleganţă acestui design.

Poze cu laptopul

Asus X554LA-XX587H

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Acest device presupune şi o dimensiune mai redusă, având 38.2 x 2.58 x 25.6 cm şi o greutate de 2.2 kilograme, dar care nu înseamnă automat şi un nivel de performanţă mai scăzut. Completarea aspectului exterior se face precizând şi celelalte elemente ce se pot vedea din exterior şi anume portul HDMI, ieşirea audio, portul RJ-45, portul USB 2.0, dar şi cele două porturi USB 3.0 care îţi garantează un transfer de date cu până de 10 ori mai rapid decât porturile USB 2.0. Un alt detaliu ce se poate vedea este prezenţa tastaturii internaţionale, dar şi a tastaturii numerice, un avantaj în materie de utilizare eficientă.

Studiind acest produs, din punct de vedere funcţional, se constată faptul că este dotat cu un procesor Intel Core i3 cu o tehnologie de 14 nm şi o frecvenţă de lucru de 2100 MHz. În cazul în care sistemul de operare utilizat necesită un plus de putere din partea procesorului, acesta, datorită funcţiei şi tehnologiei Turbo Boost prezente, o poate creşte până la o frecvenţă superioară.

Având în vedere dimensiunea acestuia, principalul dezavantaj este legat de absenţa unei unităţi optice de citire/scriere ce face ca utilizarea unui CD/DVD să fie posibilă doar cu ajutorul unei unităţi externe. Dar, după cum am precizat, există şi alte modalităţi de transfer a datelor, modalităţi care constau în prezenţa unei comunicaţii tip Bluetooth 4.0 sau a unei tehnologii wireless 802.11 b/g/n.

Capacitatea de stocare a acestui device este una de 500 GB de tip HDD, iar memoria RAM este de 4 GB DDR3, aceste caracteristici ajutându-te să ai mereu la îndemână şi să rulezi în bune condiţii filmele, serialele sau muzica preferată. În materie de procesor video, acesta vine cu unul Intel HD Graphics 5500 care îţi dă posibilitatea să te bucuri de o calitate destul de bună în materie de imagini, indiferent dacă este vorba despre cele ale jocurilor sau despre pozele din concediu.

Chiar dacă prezenţa unei plăci video dedicate ar fi fost mult mai recomandată în cazul în care sunteţi un pasionat de jocuri sau utilizaţi multe aplicaţii ce presupun rularea unor secvenţe sau a unor scheme detaliate, cea integrată face totuşi o treabă bună.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • preţ acceptabil
  • tastatură chiclet
  • prezenţa sistemului Windows 8.1 preinstalat

Contra:

  • procesorul putea fi ceva mai puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Conectivitate - 8
Performanțe - 8.1

8.3

O alegere accesibilă

Asus X554LA-XX587H este un laptop ce impresionează prin designul și finisajele sale, dar și prin raportul calitate-preț, destul de bun.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.