Asus X554LA-XX587D – laptopul portabil cu performanță bună

Asus X554LA-XX587D este un laptop potrivit pentru orice activitate, configurația sa fiind adaptată atât pentru lucru, cât și pentru divertisment. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2330 lei (verifică preț actualizat), având un raport calitate-preț bun.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Modelul are un design portabil, fiind ușor și având dimensiuni reduse. Astfel, carcasa măsoară 382 x 25.8 x 256 mm și cântărește 2.2 kg, aceasta fiind alcătuită din plastic și complet neagră. Plasticul este mat și prevăzut cu o textură punctiformă care împiedică reținerea amprentelor. Profilul este ușor ascuțit și are un aspect slim, iar zona de sprijin pentru mâini găzduiește un touchpad de mari dimensiuni care oferă un control foarte precis. Tastatura include și partea numerică din dreapta și are taste plate și ușor de apăsat.

Poze cu laptopul

Asus X554LA-XX587D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 15.6 inch și o calitate HD.  Imaginile sunt redate la rezoluția de 1366 x 768 pixeli, fiind clare și în același timp beneficiind de culori atractive, strălucitoare și bogate.

La nivelul dotărilor tehnice, laptopul este dotat pentru început cu un procesor Intel Core i3 cu o putere de 2.1 GHz ce susține un multitasking fluid și rapid, fără timpi lungi de așteptare. În același timp, procesorul optimizează autonomia. Memoria RAM este de 4 GB, iar placa video integrată este de tip Intel HD Graphics 5500 şi, deşi nu este dedicată, aceasta oferă o experiență atractivă alături de celelalte dotări. Nu vei putea juca cele mai noi jocuri, dar vei avea în schimb un randament bun în programele și jocurile cu cerințe mai light.

Capacitatea de stocare este de 500 GB, existând loc suficient pentru programe, documente, jocuri, filme etc. Stocarea se face doar pe HDD, acest lucru fiind însă de înțeles dacă avem în vedere prețul.

La nivel multimedia, Asus oferă același sunet de calitate superioară redat prin difuzoare stereo cu SonicMaster. Difuzoarele au dimensiuni mai mari și redau un sunet omnidirecțional, puternic și bogat.  Modelul mai dispune de o cameră web VGA pentru apeluri video pe Skype, o unitate optică DVD RW și un cititor de carduri.

Autonomia nu este punctul forte al laptopului, acest nivel putând să fi fost mult mai îmbunătățit. În situația de față autonomia este una standard, de până în 3 ore, și este susținută de o baterie Li Ion cu 2 celule.

Laptopul suportă fără probleme lucrul în diferite programe, vizionarea de filme, navigarea pe internet și jocurile ceva mai vechi. Configurația este astfel potrivită pentru un utilizator obișnuit, fără prea multe pretenții pe partea de activități solicitante. Modelul este portabil, așa că poate fi transportat cu ușurință pe parcursul zilei sau în călătorii.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design portabil
  • performanță bună susținută de un procesor Intel Core i7 și o placă grafică NVIDIA
  • sunet de calitate
  • autonomie bună

Contra:

  • memoria RAM putea fi ceva mai mare

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.4
Conectivitate - 7.7
Performanțe - 8

8

O alegere bună

Asus X554LA-XX587D este un laptop potrivit pentru cei care caută un model prin care să poată înlocui un sistem desktop în activitățile simple de zi cu zi.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.