Asus X553MA – ideal pentru activități office

Laptopurile Asus se disting față de celelalte în primul rând prin intermediul designului, acestea beneficiind întotdeauna de finisaje elegante care le fac potrivite pentru orice fel de utilizare. Indiferent dacă folosești laptopul acasă, la serviciu sau în călătorii, acesta va arăta impecabil și îți va asigura o productivitate ridicată. Un model foarte atractiv este și Asus X553MA. Acesta este potrivit pentru persoanele care își doresc un laptop pentru realizarea activităților de rutină din orice loc. Prețul său este de aproximativ 1399 lei (verifică preț actualizat), acesta fiind destul de accesibil. Dotările sale sunt mai mult decât satisfăcătoare pentru acest nivel de preț.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Evomag.

În cazul de față designul se remarcă prin finisaje bine realizate. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate și are o durabilitate ridicată. Liniile sunt fine, iar aspectul va rămâne elegant peste timp. Modelul este disponibil pe negru. Având dimensiunile de 380 x 275 x 258 mm și o greutate de doar 2.3 kg, acesta este foarte  ușor de transportat. Touchpad-ul este generos și beneficiază de suport pentru gesturi multi-atingere. Tastatura este completă, având inclusă și partea numerică și fiind astfel utilă pentru lucrul la birou. Tastele sunt compacte, astfel încât scrisul să fie foarte comod.

Poze cu laptopul Asus X553MA

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 15.6 inch, fiind destul de mare pentru a oferi o experiență comodă de vizionare indiferent de tipul de activitate desfășurată. Rezoluția este de 1366 x 768 pixeli, imaginile HD fiind luminoase și clare. Modelul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 gata instalat.

Configurația scoate și mai mult modelul în evidență, fiind destul de performantă pentru a permite utilizarea pentru orice tip de activitate. Procesorul integrat este unul Intel Pentium Quad Core, N3540 și are o putere de 2.1 Ghz. Prin tehnologia Turbo Boost acesta poate genera o putere suplimentară de până la 2.6 Ghz. Procesorul este însoțit de o memorie RAM de 4 GB DDR3 și o placă video integrată Intel HD Graphics. Capacitatea de stocare este de 500 GB HDD. Prin urmare, Asus X553MA rulează fără probleme programe de rutină și este util atât pentru calcul, cât și pentru divertismentul de acasă.

La nivel multimedia mai sunt disponibile o cameră web și un cititor de carduri. Port-urile se întâlnesc pe părțile laterale și acoperă nivelul standard de conectivitate. Întâlnim așadar 1 port HDMI, 1 port USB 3.0 pentru o viteză mare de transfer, 1 port clasic USB 2.0, 1 port VGA și 1 port de rețea. Modelul mai beneficiază de tehnologii Wireless și Bluetooth.

În ceea ce privește autonomia, modelul dispune de o baterie Li Ion cu 2 celule. Ar fi aici de menționat că autonomia nu este chiar ideală și că este bine să fii precaut și să iei cu tine încărcătorul atunci când pleci cu laptopul de acasă.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • HDD de 1 TB,
  • preț accesibil,
  • bluetooth

Contra:

  • procesorul nu este foarte puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Configurație
Performanțe

Asus X553MA este un laptop elegant, cu o configurație ce îl recomandă pentru utilizarea office și multimedia, și mai puțin pentru gaming.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.