Asus X553MA-XX898B – un prieten de nădejde

Dacă te-ai săturat de PC-ul tău clasic sau dacă ai nevoie de un computer portabil, înseamnă că este momentul să treci la primul tău laptop sau, dacă ai deja unul dar care este destul de vechi, înseamnă că trebuie să treci la unul nou. Soluţia perfectă pentru această opţiune este una dată de cei de la Asus prin produsul lor Asus X553MA-XX898B. Având în vedere că vorbim despre un produs nou care vine preinstalat cu un sistem de operare Microsoft Windows 8.1, preţul de aproximativ 1299 lei (verifică preț actualizateste un preţ destul de acceptabil pentru orice potenţial utilizator.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Cu un aspect clasic care nu se demodează niciodată, acest laptop este soluţia perfectă pentru toată lumea şi pentru orice utilizare, fie că este vorba despre utilizarea sa în cadrul serviciului, acasă sau în călătorie. Acest design clasic este însoţit şi de o tentă elegantă dată de cercurile concentrice de pe carcasă şi de gama de culori în care se poate găsi, de la clasicele alb şi negru până la cele puţin excentrice de roz sau violet.

Poze cu laptopul

Asus X553MA-XX898B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Aspectul ce se observă la exterior este completat de prezenţa tastaturii internaţionale, a celei numerice, dar şi a unor porturi ce permit conectarea şi interconectarea între acest laptop şi alte device-uri. Porturile despre care vorbim sunt două porturi USB, dintre care unul 2.0 şi unul 3.0, un port HDMI, o ieşire audio şi un port RJ-45. Prezenţa portului USB 3.0 îţi garantează o viteză de transfer a datelor cu până la 10 ori mai mare decât a clasicelor porturi USB 2.0.

La interior, laptopul dispune de un procesor Intel Celeron Dual Core cu o frecvenţă de 2160 MHz şi o tehnologie de 22 nm. Întrucât vorbim despre un produs nou, acesta vine de asemenea însoţit de o tehnologie Turbo Boost ce îţi permite să accelerezi frecvenţa procesorului în momentul în care execuţi mai multe funcţii sau acesta rulează mai greu, până la valoarea de 2410 MHz.

În ceea ce priveşte stocarea, avem o capacitate a hardului de 500 GB, o capacitate ce îţi permite să ai mereu la îndemână atât fişierele foto sau video, cât şi muzica, filmele sau unele jocuri preferate. Suficientă este şi memoria RAM, aceasta având o capacitate de 4 GB, putând fi extinsă până la valoarea de 8 GB şi rulând cu o frecvenţă de 1066 MHz.

Un principal dezavantaj al acestui notebook ar putea fi lipsa unei plăci video dedicate, dar placa Intel HD Graphics integrată te ajută să te bucuri de o experienţă foarte bună în materie de aplicaţii sau imagini vizualizate pe ecranul de 15.6 inch. Atât aplicaţiile cât şi unele fişiere video care rulează pe acest device îţi pot oferi experienţe deosebite în materie de sunet datorită existenţei tehnologiei Sonic Master şi Asus AudioWizard. Un alt dezavantaj ar putea fi cel al prezenţei plasticului în procent destul de mare în compoziţia sa dar, pe de altă parte, se câştigă la greutatea produsului care are doar 2.2 kilograme, chiar dacă are dimensiunea de 28 x 2.53 x 25.2 cm.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • preţ acceptabil
  • tastatură chiclet
  • prezenţa sistemului Windows 8.1 preinstalat

Contra:

  • procesorul putea fi ceva mai puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.5
Conectivitate - 8.3
Performanțe - 7.8

8.2

O alegere accesibilă

Asus X553MA-XX898B este un laptop ce se axează pe un design elegant și pe specificații potrivite pentru un utilizator mai puțin pretențios.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.