Asus X553MA-XX432D – un laptop cu preț mic

Asus X553MA-XX432D este un laptop destinat utilizatorilor ce pun mai puțin preț pe putere când vine vorba de un asemenea device și se orientează către un produs pentru activități mai puțin solicitante, gen office și multimedia, care să fie totodată accesibil la preț. Laptopul despre care vom discuta astăzi îl vei găsi pe rafturile magazinelor la un preț de aproximativ 1499 lei(verifică preț actualizat), dar cu puțin noroc îl poți achiziționa chiar și mai ieftin în cadrul anumitor promoții.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco, Altex și Evomag.

Din punct de vedere al designului laptopurile Asus se remarcă cu ușurință, iar modelul în cauză nu face excepție de la regulă. Are un aspect atractiv, este complet negru, realizat dintr-un plastic mat, cu carcasă ușor texturată, ce face ca amprentele să nu rămână pe suprafața sa.

Odată ridicată clapeta, vei descoperi la interior o tastatură completă, de tip chiclet, cu taste joase, ideală pentru o tastare îndelungată și confortabilă. Laptopul cântărește 2,2 kg, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu un model portabil, ușor de transportat.

Poze cu laptopul

Asus X553MA-XX432D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dacă pe partea de design ne-am lămurit, să vedem totuși ce ascunde sub ”capotă”. Vine cu un procesor Intel Celeron Quad-Core, N2940, realizat pe tehnologia de 22 nm, ce funcționează la o frecvență de 1,8 GHz pentru sarcinile uzuale. Totuși la nevoie, frecvența ajunge până la 2.25 GHz, datorită tehnologiei Turbo Boost.

Puterea procesorului este susținută de memoria RAM de 4GB DDR3, suficientă pentru  configurația acestui laptop zic eu. Capacitatea de stocare a datelor este de numai 500 GB, și nu mă surprinde, având în vedere prețul. Până la urmă este normal ca la un asemennea preț să avem așteptările corespunzătoare.

Placa video integrată este un model Intel HD Graphics, ce face ca laptopul să fie potrivit pentru activitățile de tip office și deloc inspirat pentru procesarea video sau pentru jocuri cu o grafică solicitantă.

Display-ul este un model Glare, cu o diagonală de 15,6 inch, ce are o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli. Faptul că este un ecran Glare, împiedică utilizarea laptopului în bătaia soarelui, și asta deoarece imaginea se reflectă și practic nu vezi nimic.

La capitolul Multimedia, laptopul vine cu: un DVD RW, o cameră WEB, un cititor de carduri și două difuzoare stereo. În cazul în care puterea sunetului ți se pare a fi prea mică, poți opta pentru o pereche de boxe care să îți satisfacă gusturile.

Nici la capitolul porturi, modelul Asus nu stă rău deloc. Vine echipat cu un port HDMI, o ieșire audio, un port USB 2.0, un port USB 3.0, VGA și bluetooth.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • preț accesibil,
  • portabil

Contra:

  • procesorul putea fi mai puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 7.8
Conectivitate - 7.2
Performanțe - 7.2

7.4

O alegere accesibilă

Asus X553MA-XX432D este un laptop entry-level, pe care îl vei putea achiziționa la un preț mic. este potrivit pentru activitățile office.

Vezi detalii
User Rating: 0.8 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.