Asus X553MA-XX402D – laptopul quad-core accesibil

Numărul celor care se află în cautarea unui laptop ieftin pentru desfășurarea activităților de rutină este destul de mare, această nișă determinând o competiție la fel de mare între producători. Asus X553MA-XX402D este unul dintre laptopurile quad-core cele mai accesibile. Este disponibil în magazine la un preț de aproximativ 1549 lei (verifică preț actualizat), fiind unul dintre cele mai ieftine modele cu procesor quad core.

Modelul este complet negru, iar alături de construcția destul de subțire creează un design plăcut vizual. Carcasa din plastic este durabilă și adaptată pentru a fi transportată ușor, având dimensiunile de 280 x 25.3 x 258 mm și greutatea de 2.2 kg.  Capacul este prevăzut cu un design cu cercuri concentrice și are un finisaj mat, un aspect neplăcut fiind însă acela că laptopul va păstra urmele de mâini.

Poze cu laptopul

Asus X553MA-XX402D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, touchpad-ul a fost mărit și dotat cu suport multitouch, fiind astfel foarte util pentru control, iar tastatura este plată și include și partea numerică suplimentară. De asemenea, aceasta este dotată cu un sistem antistropi care oferă protecție împotriva contactului accidental cu apă. Ecranul are diagonala de 15.6 inch și o rezoluție de 1366 x 768 pixeli, iar imaginile HD au o calitate decentă.

La nivelul configurației laptopul păstrează lucrurile simple, remarcându-se însă printr-o performanță destul de bună pentru sarcinile de zi cu zi. Dotările, deși simple, sunt exploatate în detaliu pentru obținerea unor rezultate maxime. Procesorul Quad Core de 2.1 GHz poate face boost până la 2.6 GHz, asigurând astfel un multitasking eficient și evitând suprasolicitarea sistemului de operare. Acesta vine însoțit de o placă video integrată Intel HD Graphics ce oferă o experiență grafică plăcută, deși e clar că nu poate susține gaming-ul sau efecte spectaculoase. Modelul este dotat de asemenea cu o memorie RAM de 4 GB. Prin urmare, configurația permite desfășurarea fără probleme a sarcinilor simple, de tipul navigării pe internet, editării de documente, vizionării de filme etc.

Capacitatea de stocare este de 500 GB, existând suficient loc pentru filme, fotografii, programe etc.

În ceea ce privește partea multimedia, Asus a îmbunătățit sistemul audio, dotând difuzoarele cu tehnologia Sonic Master și redând un sunet de calitate superioară. De asemenea, producătorul a dotat laptopul cu o cameră web, un cititor de carduri și o unitate optică DVD RW.

Autonomia nu reprezintă punctul forte al laptopului, dar acest lucru se poate spune despre mai toate modelele entry-level. Autonomia este susținută de o baterie Li Ion cu 2 celule și atinge 2 ore de lucru,  astfel că este foarte util să iei încărcătorul cu tine atunci când pleci cu laptopul de acasă.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design subțire
  • procesor quad core
  • performanță bună în activitățile de zi cu zi
  • sunet de calitate

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Conectivitate - 8.3
Performanțe - 8.2

8.5

O alegere accesibilă

Asus X553MA-XX402D este un laptop accesibil cu o configurație simplă, potrivit pentru cei aflați la prima experiență cu un astfel de dispozitiv sau cei care nu au pretenții prea mari pe partea tehnică și își doresc doar un dispozitiv pentru divertisment și lucru ușor.

Vezi detalii
User Rating: 4.3 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.