Asus X553MA-XX320B – laptopul simplu de zi cu zi

Asus X553MA-XX320B este unul dintre cele mai accesbile laptopuri de pe piață, fiind potrivit pentru cei care au nevoie de un astfel de dispozitiv pentru lucru sau activități multimedia. Configurația sa este simplă și totuși adaptată pentru o utilizare decentă. Laptopul poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1249 lei (verifică preț actualizat). Pentru cei care vor să îl cumpere în rate, acestea încep din jurul sumei de 40 de lei, fiind destul de avantajoase. Punctele forte ale laptopului sunt prețul foarte accesibil, dotările care susțin cu succes activitățile de zi cu zi, port-urile numeroase și portabilitatea ridicată. Punctul slab principal este reprezentat de autonomia redusă. Va trebui ca atunci când te deplasezi cu laptopul să te asiguri că ai și încărcătorul la tine. Per ansamblu, raportul calitate-preț este unul bun. Modelul este potrivit mai ales pentru cei aflați la prima experiență cu un astfel de dispozitiv sau pentru cei care au un buget redus și își doresc o soluție portabilă de încredere pentru lucru și multimedia.

Designul este unul standard, având carcasa complet neagră și alcătuită din plastic. Capacul este mat și are un design cu cercuri concentrice. Tastatura include și partea numerică, fiind utilă pentru lucrul cu cifre. Touchpad-ul este dotat cu un sistem cu gesturi multi atingere. Dimensiunile totale ale modelului sunt de 280 x 25.3 x 252 mm, iar greutatea acestuia este de 2.2 kg. Se remarcă faptul că designul este slim, iar greutatea mică permite transportul ușor.

Poze cu laptopul

Asus X553MA-XX320B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este cel întâlnit la mai toate modelele actuale, având o rezoluție HD și o diagonală de 15.6 inch. Imaginile sunt redate la o rezoluție de 1366 x 768 de pixeli.

Laptopul are o performanță care susține activitățile standard precum navigarea pe internet, lucrul în programe de editare a textului sau pentru realizarea de prezentări, vizionarea de filme etc. Dotările cuprind un procesor Intel Pentium Dual Core cu o frecvență de 2.1 GHz care poate face boost până la 2.6 GHz atunci când sistemul de operare solicită acest lucru. Modelul mai dispune de o memorie RAM DDR3 de 4 GB ce poate fi extinsă până la 8 GB și o placă video integrată Intel HD Graphics. Dacă extinzi memoria vei beneficia de o experiență mult mai fluidă, putând încerca și ceva jocuri.

Capacitatea de stocare pe HDD este de 500 GB, existând suficient spațiu pentru programe, filme, fotografii etc. Modelul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 gata instalat, așa că te poți apuca direct de lucru.

Sistemul audio este dotat cu difuzoare stereo Sonic Master și Sonic Focus. Sunetul este unul bun pentru această categorie. Mai sunt disponibile o cameră web VGA și un cititor de carduri SD/MMC. Ai la dispoziție inclusiv o unitate optică DVD RW.

La nivelul port-urilor vei găsi opțiuni pentru toate tipurile de conexiuni, atât video, cât și pentru transferul de date. Există astfel  1 port USB 2.0, 1 port USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port VGA și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili wireless sau prin cablu.

Modelul este dotat cu o baterie Li-Ion cu 2 celule, având o autonomie ceva mai redusă. La un nivel standard de utilizare autonomia este de 2 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design atrăgător,
  • tastatură chiclet,
  • portabil

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD,
  • procesorul putea fi mai puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.5
Conectivitate - 8.2
Performanțe - 8.9

8.5

O alegere accesibilă

Asus X553MA-XX320B este un laptop destul de accesibil, pentru care nu vei scoate o sumă foarte mare din buzunar și care se descurcă excelent pentru activități office și multimedia.

Vezi detalii
User Rating: 3.5 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.