Asus X553MA-SX487B – laptopul standard

Dacă îți dorești un laptop accesibil și nu ai prea multe pretenții grafice, de tipul gaming-ului, modelul Asus X553MA-SX487B ți se va părea atractiv. Acesta îți va fi de folos pentru desfășurarea activităților de rutină. El poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1299 lei (verifică preț actualizat). Pentru cei care vor să îl cumpere în rate, acestea încep din jurul sumei de 40 de lei. Punctele sale forte sunt configurația hardware care asigură o viteză ridicată de răspuns pentru activitățile standard, sistemul Windows preinstalat și sunetul de calitate. Punctul slab este reprezentat de autonomia ceva mai redusă, așa că va trebui să ai încărcătorul cu tine atunci când pleci cu laptopul de acasă. Per ansamblu, modelul este unul atractiv dacă îți dorești un dispozitiv pentru activități de rutină, pe care să poți lucra la prezentări, proiecte sau să navighezi și să urmărești filme. Vei putea rula doar jocuri fără pretenții video prea mari.

Designul este cel standard, remarcându-se însă prin finisaje. Astfel, capacul are un finisaj concentric, iar aspectul este unul slim. Carcasa este în totalitate neagră și are un aer elegant. Tastatura include și partea numerică compactă, fiind utilă pentru lucrul cu cifre. Aceasta este ergonomică și oferă o foarte bună viteză de scris. Touchpad-ul poate îndeplini toate funcțiile unui mouse, fiind dotat cu un sistem cu gesturi multi atingere. Dimensiunile totale ale modelului sunt de 280 x 25.3 x 252 mm, iar greutatea este de 2.2 kg. Fiind ușor și subțire, laptopul va putea fi transportat lejer în rucsac în drumul spre cursuri, birou sau în călătorii.

Poze cu laptopul

Asus X553MA-SX487B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este cel obișnuit pentru momentul actual, fiind LED și având o diagonală de 15.6 inch. Imaginile au o calitate HD, rezoluția fiind de 1366 x 768 pixeli. Paginile web, filmele sau fotografiile se vor vedea la un nivel decent.

Configurația laptopului cuprinde un procesor Intel Pentium Quad-Core cu o frecvență de 2.1 GHz, care poate activa suplimentar nucleele pentru a crește puterea până la 2.6 GHz, atunci când sistemul de operare are nevoie de sprijin.  Modelul mai dispune de o memorie RAM DDR3 de 4 GB și o placă video integrată Intel HD Graphics. Atunci când îndeplinește funcții fără o complexitate ridicată, laptopul se mișcă foarte bine. Vei putea urmări filme sau seriale, naviga în browser sau lucra la prezentări și proiecte pentru cursuri sau birou.

Capacitatea de stocare pe HDD este de 500 GB, existând suficient spațiu pentru programe, filme, fotografii etc. Sistemul de operare Windows 8.1 este preinstalat.

La nivel multimedia întâlnim un sistem audio dotat cu difuzoare stereo Sonic Master și Sonic Focus. Sunetul are o calitate destul de bună. Mai sunt disponibile o cameră web VGA pentru apeluri pe Skype și un cititor de carduri. Nu există o unitate optică CD/DVD RW.

În ceea ce privește conectivitatea, ai la dispoziție toate port-urile standard. Există astfel 1 port USB 2.0, 1 port USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port VGA și 1 port de rețea.

Autonomia este susținută de o baterie Li-Ion cu 2 celule, fiind una mai redusă. Vei putea folosi laptopul aproximativ 2 ore atunci când te joci sau lucrezi, fără a fi necesară conectarea la priză.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • preț accesibil,
  • bluetooth,
  • portabil

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD,
  • capacitatea HDD de doar 500 GB

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.1
Conectivitate - 7.8
Performanțe - 7.8

7.9

O alegere accesibilă

Asus X553MA-SX487B este un laptop ce asigură un raport calitate-preț excelent, fiind destinat programelor mai puțin solicitante.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.