Asus X553MA-SX457B – un laptop ieftin, dar decent

Asus este unul dintre producătorii care a înţeles că piaţa este diferită şi, de aceea, printre produsele lor se numără şi laptopuri ieftine, potrivite pentru cei care nu doresc performanţe înalte, mulţumindu-se doar cu un model pentru activitatea de zi cu zi. Şi mai important, acesta nu trebuie să fie nici scump. Iar Asus-X553MA SX457B este exact un astfel de model, care propune un preţ redus şi nişte performanţe acceptabile, suficiente pentru cei care se află în căutarea unui laptop din această categorie. Aşadar, modelul Asus poate fi achiziționat la prețul de aproximativ 1099 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de accesibil. Nu sunt foarte multe operaţii complicate care se pot face pe acest model, dar pentru cele simple, produsul este excelent. Se pot face prezentări, asculta muzică şi vedea filme, iar bateria are o durată de viaţă decentă. Pentru cei care nu au multe pretenţii, laptopul poate reprezenta o alegere inspirată, iar cei care vor ceva mai bun se pot orienta către produse mai scumpe.

Poze cu laptopul

Asus X553MA-SX457B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Așadar laptopul este excelent pentru activităţile obişnuite. Deviceul nu este destinat jocurilor şi acest lucru se observă din primul moment, trebuind doar să studiezi preţul pentru a-ţi da seama. Acestea fiind spuse, nu înseamnă că laptopul este complet lipsit de orice utilitate. Pentru persoanele care îşi doresc doar să navigheze pe internet, să folosească pachetul Microsoft Office, să vadă filme sau să asculte muzică este destul de dificil să se găsească un produs mai bun şi mai competitiv în ceea ce priveşte raportul calitate preţ.

Procesorul Intel Quad Core de 1.83 GHz, placa video integrată Intel HD Graphics şi memoria RAM de 4 GB vin şi ele să arate că acest laptop nu este unul pentru jocuri noi, Photoshop sau alte programe care au nevoie de putere. Dar pentru alte modalităţi de distracţie, cu greu se pot găsi soluţii mai bune la acest preţ. Laptopul beneficiază de o diagonală destul de mare, de 15.6 inch pentru ecranul HD cu LED, de o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, dar şi de difuzoare şi de două porturi pentru sunet la care se pot monta căşti. Aşadar, dacă doriţi să vedeţi filme sau să ascultaţi muzică, acest laptop vă poate îndeplini dorinţa.

Iar ca un avantaj suplimentar, modelul are deja instalat sistemul de operare Windows 8.1, ceea ce scuteşte de cheltuieli suplimentare de câteva sute de lei.

Cântăreşte doar 2.2 kilograme, destul de puţin luând în considerare diagonala destul de mare. Aşadar, laptopul poate fi o alegere inspirată pentru cei care sunt nevoiţi să folosească întotdeauna un asemenea aparat. Cu alte cuvinte, el devine bun şi pentru cei care îşi doresc un al doilea laptop, mai puţin dotat, pentru muncă şi alte activităţi.

Din acest punct de vedere, conectivitatea este şi ea la standarde destul de înalte. Are cititor de carduri, un port HDMI, unul mini VGA, unul USB 2.0 şi unul USB 3.0. Astfel se poate conecta la proiectoare, transferul de date este uşor, toate acestea funcţionând în favoarea celor care caută un laptop pentru muncă şi ocazional pentru distracţie.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • preț accesibil,
  • portabil,
  • bluetooth

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD,
  • capacitatea hard disk-ului de 500 GB

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.4
Conectivitate - 7.8
Performanțe - 7.9

8

O alegere ieftină

Asus X553MA-SX457B este un laptop pe care îl vei putea achiziționa la un preț avantajos, un preț ce îl recomandă pentru o utilizare office.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.