Asus X553MA-SX455B – laptopul ieftin pentru sarcini simple

Dacă îți dorești un laptop pentru navigare web, vizionarea de filme sau lucrul în documente Office, Asus X553MA-SX455B este un model foarte accesibil, fiind unul dintre cele mai ieftine. Modelul este ideal pentru cei interesați de un laptop simplu pentru activitățile de zi cu zi și cei cu mai puțină experiență cu dispozitivele moderne. Are un preț de aproximativ 1479 lei (verifică preț actualizat), acesta fiind un laptop ieftin, binevenit pentru cei care au un buget mai mic la dispoziție sau nu vor să investească mult pentru un dispozitiv simplu, destinat navigării pe internet și activităților simple. Modelul este ușor de transportat și poate fi folosit pentru notarea cursurilor, realizarea de prezentări etc. Raportul calitate-preț este unul bun, laptopul oferind un randament atractiv pentru categoria sa de preț.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Evomag.

Acesta are un design simplu, după cum era de așteptat. Designul este alcătuit dintr-un plastic mat și este complet negru. Plasticul nu are aspectul cel mai elegant și păstrează și amprentele, dar este în schimb rezistent, iar carcasa este prevăzută cu o textură liniară fină. Tastatura include și blocul numeric suplimentar din dreapta și este foarte plată, așa că oferă o viteză bună de scris și de calcul. Touchpad-ul este foarte mare prin raportare la dimensiunile laptopului, controlul fiind astfel mult mai precis. Dimensiunile totale ale modelului sunt de 280 x 25.3 x 252 mm, iar greutatea acestuia este de 2.2 kg. Va fi ușor prin urmare să iei laptopul cu tine la cursuri sau în călătorii.

Poze cu laptopul

Asus X553MA-SX455B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este de 15.6 inch și oferă o vizibilitate bună, iar imaginile sunt redate la 1366 x 768 pixeli, având o calitate decentă.

Configurația este una simplă, dar suficientă pentru un utilizator fără prea multe pretenții pe partea de performanță. Laptopul este dotat astfel cu un procesor Intel Pentium Dual Core cu o frecvență de 2.1 GHz și boost până la 2.6 GHz pentru evitarea suprasolicitării sistemului, o memorie RAM de 4 GB și o placă video integrată Intel HD Graphics. Modelul se mișcă bine în sarcinile simple, fără timpi lungi de așteptare.

Capacitatea de stocare pe HDD este de 500 GB, existând suficient spațiu pentru programe, filme, fotografii etc. Modelul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 gata instalat și îl rulează fără probleme.

La nivel multimedia, sistemul audio are un randament foarte bun, fiind dotat cu difuzoare stereo ce redau un sunet amplu și puternic. Acesta este procesat folosind tehnologiile Sonic Master și Sonic Focus. Vei găsi de asemenea o cameră web VGA, un cititor de carduri și o unitate optică DVD-RW.

Modelul este dotat cu o baterie Li Ion cu 2 celule și are o autonomie de până la 3 ore. Pentru o utilizare în casă sau birou acest lucru nu reprezintă o problemă, dar atunci când pleci de acasă este bine să te asiguri că ai încărcătorul cu tine.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design ușor de transportat
  • performanță decentă pentru activități de zi cu zi
  • sunet puternic

Contra:

  • designul păstrează amprentele
  • modelul nu este potrivit pentru sarcini mai complexe

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.2
Conectivitate - 8.1
Performanțe - 7.3

7.9

O alegere accesibilă

Asus X553MA-SX455B este un laptop cu un design plăcut, cu o configurație entry-level, ce are un preț destul de decent, potrivit pentru cei fără pretenții prea mari.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.