Asus X553MA-SX454B – laptop low budget, dar nu neapărat şi low quality

Piaţa laptopurilor ieftine este una destul de complicată şi acest lucru se întâmplă deoarece există persoane care în niciun caz nu s-ar orienta către un produs low end. Cu toate acestea, sunt şi oameni care au nevoie exact de un laptop ieftin, fie pentru a-l purta cu ei oriunde este nevoie, ca un al doilea laptop, fie că operaţiile pe care le desfăşoară pe acesta nu depăşesc simpla editare de documente sau navigare pe Internet. În aceste condiţii, este mereu util să aruncăm o privire şi către produsele cu preţuri mai scăzute, pentru a vedea care dintre ele propun cele mai avantajoase afaceri. Iar dintre acestea, Asus a arătat că este o companie care a reuşit să se impună, atât prin produsele lor ieftine, cât şi prin cele mai scumpe. Deşi este unul dintre cele mai ieftine laptopuri disponibile în acest moment, acesta fiind disponibil la preţul de 1150 lei (verifică preț actualizat), Asus X553MA-SX454B îşi va găsi cu siguranţă cumpărători.

Configuraţia şi dotările sale nu sunt unele spectaculoase, dar îşi pot face treaba foarte bine, dacă aceasta se rezumă doar la acţiunile mai simple. Şi cum unele persoane nu au nevoie de nimic în plus, laptop-ul se poate dovedi alegerea corectă în foarte multe situaţii.

Poze cu laptopul

Asus X553MA-SX454B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul Asus este un astfel de produs, iar preţul cerut îl face să fie şi unul dintre cele mai ieftine de pe piaţă, investiţia pentru el nefiind mai mare decât în cazul unor notebook-uri mini sau a multor tablete şi telefoane. În aceste condiţii, este greu să ne aşteptăm la ceva cu adevărat deosebit, şi totuşi, laptopul reuşeşte să fie extrem de util atâta timp cât cumpărătorii săi au aşteptările corecte.

Configuraţia acestui laptop este dominată de un procesor Intel Dual Core cu o frecvenţă de 2.16 GHz. Poate că aceasta nu este spectaculoasă, dar dacă interesul clientului nu depăşeşte vizionarea unor filme, ascultarea muzicii, scrisul şi navigatul online, practic nici nu trebuie ceva în plus. Placa video integrată nu este nici ea un vârf, laptopul putând rula doar jocurile vechi. Cel mai probabil însă, gamerii nu se vor orienta către acest model, aşa că nu vor fi probleme nici din acest punct de vedere. Memoria este de 4 GB iar capacitatea de stocare se ridică la 500 GB, din aceste puncte de vedere laptopul stând destul de bine, cu spaţiu suficient pentru multe filme, fişiere şi muzică.

Laptopul poate fi considerat o alegere perfectă pentru un laptop de serviciu.

Modelul Asus este un laptop destul de uşor, de doar 2.2 kilograme şi o baterie care rezistă între patru şi cinci ore, în funcţie de gradul de utilizare. Cu alte cuvinte, este perfect pentru a fi purtat de acasă la serviciu sau utilizat direct unde lucrezi, loc în care oricum nu te poţi juca sau urmări filme. Monitorul cu diagonala de 15.6 inch şi cu o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli HD te ajută totuşi să faci şi acest lucru, la fel cum o fac şi porturile HDMI, USB 2.0 şi 3.0, mini VGA şi ieşirile audio pentru a conecta aparatul la alte dispozitive.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • preț accesibil,
  • portabil,
  • bluetooth

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD,
  • capacitatea hard disk-ului de 500 GB

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.3
Conectivitate - 7.7
Performanțe - 7.8

7.9

O alegere avantajoasă

Asus X553MA-SX454B este o alegere potrivită pentru cei ce își doresc un laptop cu specificații medii, pentru activități office și multimedia.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.