Asus X553MA-SX284B – laptopul accesibil elegant

Asus X553MA-SX284B este un laptop care demonstrează că și modelele accesibile pot avea un design atractiv, drept pentru care acesta beneficiază de finisaje cu cercuri concentrice pe capac, fiind foarte elegant. Are un preț de aproximativ 1299 lei (verifică preț actualizat), fiind un laptop potrivit pentru o utilizare standard și desfășurarea activităților de rutină. Dotările sale se completează în vederea asigurării unei performanțe generale decente, așa că, dacă vrei să navighezi în browser, să redactezi documente sau să urmărești filme, experiența va fi chiar atractivă. Modelul este portabil, așa că îl vei putea transporta ușor cu tine în călătorii, la școală etc.

Designul se remarcă printr-un aspect slim care atrage o portabilitate ridicată, modelul având astfel dimensiunile de 280 x 25.3 x 252 mm și o greutate de doar 2.3 kg. Carcasa este în totalitate neagră și alcătuită din plastic, în timp ce touchpad-ul este foarte mare și oferă un control bun, iar tastatura este alcătuită dintr-o singură bucată și este foarte ergonomică. Aspectul general este unul elegant, în ciuda construcției dintr-un plastic ceva mai dur.

Poze cu laptopul

Asus X553MA-SX284B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are o diagonală de 15.6 inch și o calitate HD, așa că oferă o vizibilitate bună și redă imagini detaliate, cu o rezoluție de 1366 x 768 pixeli, având o claritate bună. Culorile sunt de asemenea foarte vii, așa că experiența de vizionare este una atractivă.

La nivelul dotărilor tehnice, laptopul este dotat cu un procesor Intel Celeron Dual-Core cu o frecvență de 2.1 GHz, care poate face boost până la 2.6 GHz atunci când sistemul este suprasolicitat. Procesorul nu este foarte performant, dar oferă un randament bun pentru desfășurarea activităților de rutină, iar acest lucru se datorează asocierii unei memorii RAM de 4 GB și a unei plăci video integrate Intel HD Graphics. Performanța generală devine astfel una decentă încât, atât timp cât păstrezi un nivel standard de utilizare, rezultatele vor fi încântătoare. Vei putea naviga online, lucra în diferite programe, viziona filme, asculta muzică etc., funcția Instant ON repornind sistemul în doar 2 secunde din modul de așteptare.

Capacitatea de stocare este de 500 GB HDD, fiind suficient de mare pentru a reține o cantitate mare de date. Modelul vine cu sistemul de operare Windows 8.1 gata instalat, așa că este gata de utilizare.

La nivel multimedia întâlnim mai întâi un sistem audio dotat cu difuzoare stereo Sonic Master, sunetul fiind astfel foarte bun, puternic și în același timp bogat. Vei mai găsi de asemenea o cameră web VGA pentru apeluri pe Skype și un cititor de carduri, totodată modelul fiind dotat cu o unitate optică DVD RW.

Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless, însă laptopul beneficiază de asemenea și de tehnologia Bluetooth, putând transfera foarte rapid fișiere către tabletă sau smartphone, fără a mai fi nevoie de cablu.

Autonomia este susținută de o baterie Li Ion cu 2 celule, ceva mai mică, fiind util să ai la tine și încărcătorul atunci când pleci cu laptopul de acasă.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • performanță bună la preț accesibil
  • sistem de operare Windows 8.1 instalat
  • sunet de calitate

Contra:

 

  • autonomie redusă

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.1
Conectivitate - 9.2
Performanțe - 9.4

9.2

O alegere accesibilă

Asus X553MA-SX284B este un laptop cu o configurație potrivită pentru cei mai puțin pretențioși, cu un preț destul de accesibil.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.