Asus X552VL-SX009D – un laptop puternic

Laptopurile au devenit indispensabile în zilele noastre, și asta pentru că ne oferă portabilitate și performanță. De câte ori nu se întâmplă să luăm acasă o parte din munca de la birou, cu scopul de a termina cât mai repede anumite activități? Iar laptopul ne oferă continuitate în activități, indiferent unde ne aflăm. Puterea este un alt aspect după care ne ghidăm atunci când alegem laptopul mult dorit. Astăzi vom discuta despre un model ce deține ambele calități ce ne interesează la un astfel de device, raportate la un preț excelent. Este vorba despre modelul Asus X552VL-SX009D, ce are un preț de aproximativ 2400 lei (verifică preț actualizat), un preț deloc mare dacă ne raportăm atât la aspectul său, cât și la caracteristicile sale.

Din punct de vedere al designului, vorbim de un model elegant, întocmai cum ne-a obișnuit producătorul. Este complet negru, asemeni modelelor din seria sa, cu o textură fină atât pe carcasă, cât și la interior, ce sugerează rafinamentul cu care a fost realizat. Porturile sunt situate pe partea stângă, astfel încât să nu încurce utilizatorul în cazul în care folosește mouse-ul.

Tastatura este de tip chiclet, cam cum întâlnim la marea majoritate a laptopurilor din gama Asus. Acest aspect conferă un plus gigantului taiwanez deoarece acordă atenție confortului utilizatorului. Tastele bine distanțate sunt plăcute la atingere și destul de silențioase. Blocul numeric este și el prezent, reușind să simplifice activitatea celor ce lucrează cu cifrele.

Poze cu laptopul Asus X552VL-SX009D

Asus X552VL-SX009D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Sub capotă, laptopul Asus vine echipat cu o motorizare Intel Core i5, un model Ivy Bridge, 3230M, construit pe tehnologia de 22nm, ce funcționează cu o frecvență de 2,6 GHz pentru activitățile uzuale. În cazul în care activitățile la care veți supune laptopul sunt ceva mai solicitante, este bine de știut că frecvența poate ajunge până la 3200 GHz.

De asemeni dispune și de două plăci video, una integrată, un model Intel HD Graphics 4000, ce va fi folosită în activitățile office și multimedia și una dedicată, un chipset NVIDIA GeForce GT 710M de 1 GB DDR3, ce va fi folosită pentru activitățile cu o grafică avansată(ex. Jocurile de ultimă generație).

Are o memorie RAM de 4 GB DDR3, suficient pentru o utilizare decentă și un hard disk cu o capacitate de stocare de doar 500 GB. Deși nu dispune de prea mult spațiu de stocare, acest aspect nu trebuie să vă descurajeze, mai ales că în zilele noastre puteți urca in cloud absolut tot ce vă doriți: poze, filmulețe, etc.

Pe partea de conectivitate, laptopul dezvoltă o gamă destul de bogată, ce acoperă nevoile chiar și celui mai pretențios utilizator: DVD RW, cameră WEB HD, cititor de carduri, un port HDMI, 2 porturi USB 3.0 și VGA(pentru a conecta un monitor extern). Laptopul Asus vine echipat cu tehnologia SonicMaster, pentru a oferi un sunet fin, omnidirecțional.

Display-ul este un LCD LED lucios, aspect ce vă împiedică să îl folosiți în exterior. Deoarece se reflectă lumina în ecran. Are o diagonală de 15,6 inch și o rezoluție de 1366 x 768 pixeli, ce oferă o imagine destul de clară. Cum spuneam la început, vorbim de un laptop portabil, ce cântărește doar 2,35 kg, astfel că poate fi strecurat destul de ușor în geantă atunci când plecați de acasă.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i5,
  • HDMI,
  • USB 3.0,
  • portabil,
  • placă video dedicată,
  • tastatură chiclet

Contra:

  • nu are bluetooth

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X552VL-SX009D este o variantă ideală pentru cei ce își doresc un laptop puternic, cu o configurație complexă, la un preț rezonabil.

User Rating: 0.65 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.