Asus X552MD-SX096D – laptopul multitasking

Indiferent dacă te afli acasă, la cursuri sau la birou, este întotdeauna util să poți lucra la multe lucruri în același timp. Laptopul rămâne cel mai de încredere partener care îți susține productivitatea, iar în momentul actual poți găsi modele cu performanțe atractive la prețuri foarte bune. Un astfel de exemplu este oferit de  Asus X552MD-SX096D. Laptopul Asus poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1799 lei (verifică preț actualizat). Raportul calitate-preț este unul bun. Punctele forte ale modelului sunt placa video dedicată, procesorul Intel Quad Core, ecranul HD generos și capacitatea mare de stocare. Este de remarcat și faptul că port-urile permit conectarea la diferite tipuri de dispozitive precum cele video, smartphone-urile, tabletele, stick-urile de memorie, HDD-urile externe etc. Autonomia ar fi putut fi ceva mai bună, dar trebuie să recunoaștem că este cea standard pentru această categorie de preț. Per ansamblu pachetul oferit este unul foarte avantajos.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco.

Producătorul taiwanez a ales pentru acesta un design profesional foarte elegant. Avantajul cel mai important este adus însă de portabilitatea ridicată a modelului. Astfel, acesta măsoară 380 x 340 x 251 mm și are o greutate de doar 2.4 kg. Prin urmare dispozitivul te va putea însoți ușor pe parcursul zilei, astfel încât să stai mereu conectat, să poți lucra în diferite programe și să distribui conținut indiferent de locul în care te afli. Carcasa este în totalitate neagră și este alcătuită dintr-un plastic de calitate superioară. Suprafața acesteia este mată și ușor texturată pe capac și în zona de sprijin pentru mâini, oferind astfel confort și ținând amprentele la distanță. Tastatura este ergonomică și oferă o experiență plăcută de scris. În plus, este inclusă și partea numerică, astfel încât lucrul cu cifre să fie mai ușor. Touchpad-ul este destul de mare și oferă un control foarte precis.

Poze cu laptopul Asus X552MD-SX096D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul LED are o diagonală de 15.6 inch, oferind o vizibilitate bună.  Rezoluția acestuia este de 1366 x 768 de pixeli, imaginile HD fiind pline de viață.

Modelul are o performanță destul de bună la nivel tehnic. Dotările pornesc cu un procesor Intel Pentium Quad-Core cu o frecvență de 2.1 Ghz care poate genera însă o putere suplimentară de până la 2.6 Ghz în cazul în care sistemul de operare este suprasolicitat. Întâlnim apoi o memorie RAM de 4 GB DDR3, iar surpriza pentru un model din categoria sa este adusă de o placă grafică dedicată NVIDIA GeForce 820M. Vei putea astfel să rulezi fluid orice tip de programe în timp ce navighezi și pe internet, porți conversații pe Skype etc.

Capacitatea de stocare este de 1 TB. La nivel multimedia sunt disponibile difuzoare stereo dotate cu tehnologia SonicMaster, o cameră web HD pentru convorbiri video, un cititor de carduri și o unitate optică DVD RW.

La nivelul port-urilor întâlnim  1 port USB 3.0 și 1 port USB 2.0 pentru transferul de date, 1 port HDMI și 1 port VGA pentru conectarea video și 1 port de rețea. Acestea se găsesc pe partea stângă a laptopului, partea dreaptă fiind dedicată unității DVD RW. Asus X552MD-SX096D se poate conecta la internet prin Wi-Fi sau cablu. Este disponibilă și tehnologia Bluetooth 4.0. Autonomia de lucru la un nivel standard  de lucru este de 4 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • preț accesibil,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată,

Contra:

  • mi-ar fi plăcut să vină echipat cu un procesor mai puternic.

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Asus X552MD-SX096D este un model entry-level, ce se va descurca foarte bine pe partea de activități office și destul de decent în cazul gamingului ocazional.

User Rating: 3.72 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.