Asus X552LDV-SX470D – cu procesor Intel Core i5 Haswell

Vechiul laptop se blochează și îți cam face probleme? Poate ar fi un bun moment să îl schimbi. În momentul de față cu siguranță ai putea găsi câteva modele interesante, care să îți atragă atenția. Unul dintre acestea ar putea fi chiar Asus X552LDV-SX470D. Are un preț de aproximativ 2000 lei (verifică preț actualizat), un preț deloc mare dacă ne raportăm la specificațiile sale pe care le vom detalia de îndată.

Laptopul Asus mai poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Din punct de vedere al designului, laptopul se prezintă impecabil. Complet negru, modelul sugerează multă eleganță și rafinament. De îndată ce îl zărești, se observă carcasa neagră, cu model fin taxturat, ce evidențiază logo-ul producătorului. Odată ridicată carcasa, te întâmpină prietenoasă tastatura completă de tip chiclet. Ce înseamnă asta? Mai exact, tastele sunt joase, ceea ce face ca tastarea să fie mult mai silențiosă, și totodată tastele sunt aerisite, astfel că nu se va mai întâmpla ca din graba scrierii, să faci greșeli. De asemeni touchpad-ul este mult mai mare decât întâlnim la laptopurile obișnuite, ceea ce cu siguranță este un plus, în special pentru cei obișnuiți cu utilizarea mouse-ului.

Modelul cântărește 2,3 kg, ceea ce înseamnă că vorbim de un laptop portabil, ce își găsește cu ușurință locul în bagaje atunci când vine vorba de vacanță sau deplasări cu serviciul. Având în vedere că vine echipat cu sistemul de operare gratuit Free Dos, recomandat ar fi să instalezi Windows 8.1.

Poze cu laptopul Asus X552LDV-SX470D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dacă partea de design convinge fără doar și poate, ei bine nici partea tehnică nu este mai prejos. Mai precis, Asus X552LDV-SX470D este antrenat la interior de un procesor Intel Core i5, 4510U, un model Haswell cu 2 nuclee, tactat la o frecvență de 1,7 Ghz. Frecvența poate ajunge la 2,7 GHz, prin Turbo Boost, în cazul anumitor aplicații ceva mai solicitante.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, dar poate fi extinsă până la 8 GB, în cazul în care este nevoie, prin simpla înlocuire a slotului liber. Capacitatea hard disk-ului este de doar 500 GB, recunosc că mi-ar fi plăcut să văd ceva mai mult aici, dar până la urmă trebuie să avem în vedere și prețul laptopului.

Placa video dedicată, este un model NVIDIA GeForce 820M de 1 GB, ce face ca laptopul să fie un companion excelent nu doar în ceea ce privește activitatea office și multimedia, ci și în cazul jocurilor putem spune că modelul se va descurca mai mult decât decent.

Display-ul are o diagonală de 15,6 inch, dar și o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli, ce redă imagini naturale, clare.

Pe partea de conectivitate, laptopul dispune de o gamă destul de bogată și variată: DVD RW, cameră WEB, cititor de carduri, HDMI, 2 porturi USB 3.0, VGA și bluetooth. Pe partea de sonorizare, modelul Asus este echipat cu tehnologia SonicMaster, ce asigură un sunet omnidirecțional.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i5 Haswell,
  • placă video dedicată,
  • preț decent,
  • tastatură chiclet

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

Asus X552LDV-SX470D este un device cu un design elegant și cu o configurație destul de puternică, ce poate fi achiziționat la un preț rezonabil.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.