Asus X552LDV-SX1080D – laptopul bun la toate

Dacă îți dorești un laptop potrivit atât pentru lucrul cursiv în mai multe programe, cât și pentru un gaming decent, modelul Asus X552LDV-SX1080D este unul foarte atractiv, cu atât mai mult cu cât are un preț avantajos. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2000 lei (verifică preț actualizat), având un raport calitate-preț bun. Acesta se remarcă prin configurația destul de performantă, care permite rularea jocurilor noi la o calitate decentă. Astfel, procesorul Intel Core i5 și placa grafică NVIDIA își fac treaba foarte bine. Autonomia este bună, așa că va fi nevoie să conectezi dispozitivul la priză la intervale de timp mai mari. În același timp, laptopul este ușor de transportat, așa că îl vei putea lua cu tine la cursuri sau la birou. Per ansamblu, alegerea este una foarte inspirată.

Designul acestuia este unul simplu, dar care inspiră rezistență. Modelul este disponibil pe negru și are carcasa alcătuită dintr-un plastic de calitate. Suprafața carcasei este ușor texturată, iar zona de sprijin pentru mâini este mată, așa că nu reține transpirația. Dispozitivul are dimensiunile de 380 x 34 – 27.1 x 251 mm și o greutate de 2.4 kg, fiind destul de ușor de transportat. Tastatura include și partea numerică. Touchpad-ul este generos.

Poze cu laptopul

Asus X552LDV-SX1080D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul nu iese foarte mult în evidență, având o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție HD de 1366 x 768 pixeli. Imaginile au totuși o vizibilitate bună.

Laptopul se remarcă însă, în primul rând, pe partea hardware. Aici remarcăm mai întâi un procesor Intel Core i5 care susține o viteză bună de lucru chiar și în multitasking. Procesorul are o putere de 1.7 GHz și poate suplimenta până la 2.7 GHz atunci când sistemul de operare este suprasolicitat. Alături de procesor găsim o placă video dedicată NVIDIA GeForce 820M și o memorie RAM de 4 GB DDR3 care fac posibilă rularea unui spectru larg de jocuri și programe. Nu vei putea rula jocuri la calitate maximă, dar experiența la nivel mediu este mai mult decât decentă.

Pentru stocare ai la dispoziție un HDD cu capacitatea de 1 TB și o viteză de rotație de 5400 rpm. Vei avea suficient spațiu pentru jocuri, filme, muzică etc.

Sistemul audio de la Asus poartă denumirea de SonicMaster. Acesta asigură o calitate destul de bună a sunetului, acesta având un volum puternic și fiind clar. Pentru apelurile video pe Skype ai la dispoziție o cameră web VGA. Mai găsești și un cititor de carduri SD. Modelul nu dispune de niciun fel de unitate optică (DVD RW sau de alt fel).

La nivelul port-urilor vei găsi 2 port-uri USB 3.0, 1 port HDMI, 1 port VGA și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau wireless. Tehnologia Bluetooth se va dovedi utilă pentru momentele în care vrei să transferi fișiere pe alte dispozitive fără a mai folosi un cablu de date.

Laptopul este dotat cu o baterie Li Ion cu 4 celule, oferind o autonomie decentă, de 2-3 ore la nivel standard.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i5, Haswell,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Conectivitate - 8.6
Performanțe - 8.2

8.5

O alegere eficientă

Asus X552LDV-SX1080D este un laptop cu un preț destul de accesibil, ce se va descurca excelent pe partea de office și multimedia și destul de decent în ceea ce privește jocurile.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.