Asus X552LAV-SX652D – cadoul ideal de sărbători

Laptopul vechi îți face probleme și te gândești să îl schimbi cu unul nu foarte scump, dar care să aibă specificații mult mai bune? Atunci cu siguranță vei lua în calcul modelul Asus X552LAV-SX652D. Are un preț de aproximativ 1700 lei (verifică preț actualizat) și se prezintă extraordinar de bine, având în vedere bugetul dat.

Din punct de vedere al designului, laptopul se bucură de un aspect elegant, rafinat, întocmai cum ne-a obișnuit producătorul taiwanez. Micile detalii fac diferența în ceea ce privește acest device. Mai exact vorbim de un model negru, cu o carcasă dintr-un plastic calitativ, fin texturat. De îndată ce îi ridici clapeta, te întâmpină o tastatură completă de tip chiclet, cu taste bine ditanțate, ce îți asigură confortul necesar pe toată perioada tastării. De asemeni laptopul este destul de ușor, cântărește numai 2, 35 kg, ceea ce înseamnă că poate fi transportat cu ușurință îndiferent de locație.

Poze cu laptopul Asus X552LAV-SX652D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Asus X552LAV-SX652D vine la interior echipat cu un procesor Intel Core i3, 4010U, un model Haswell, de ultimă generație, cu două nuclee, ce este construit pe arhitectura de 22 nm. Funcționează la o frecvență de 1,7 GHz, ce ajută la autonomia bateriei.

Puterea procesorului este completată de placa video integrată, Intel HD Graphics 4400, ce face ca laptopul să fie ideal pentru aplicațiile office, multimedia. În ceea ce privește gamingul, pot spune că se va descurca cu decență pentru un joc ocazional, însă dacă te gândești la acest model pentru un gaming de excepție, ar fi bine să te reorientezi către un device ceva mai puternic, cu o placă video dedicată.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, dar poate oricând suferi un upgrade de până la 8 GB în cazul în care utilizatorului i se pare insuficientă dotarea cu care laptopul vine. Hard disk-ul are o capacitate de 500 GB, nu foarte mare, dar acest aspect poate fi rezolvat în două moduri, fie printr-un HDD extern, fie urcând in cloud fișierele dorite.

Pe partea de conectivitate, deviceul stă foarte bine, încorporează o cameră WEB HD, un cititor de carduri, un DVD RW, un port HDMI, două  porturi USB 3.0, VGA, bluetooth și o pereche de difuzoare integrate de tip Sonic Master, ce au grijă să redea un sunet fin.

Displayul este un LCD LED de 15,6 inch, cu o rezoluție HD. Ca și caracteristică aparte pot spune că vorbim de un ecran lucios, ce împiedică utilizarea laptopului în exterior, atunci când soarele este prea puternic. Lumina se reflectă în ecran și practic nu vei reuși să vezi mai nimic.

Sistemul de operare cu care vine la pachet este cel gratuit, Free Dos, însă se recomandă instalarea Winsows 8, pentru o mai bună desfășurare a activităților zilnice.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • portabil,
  • preț decent,
  • tastatură chiclet

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Imagine
Conectivitate

Asus X552LAV-SX652D este un laptop destinat utilizării office și multimedia, ce poate fi achiziționat la un preț mai mult decât decent.

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.