Asus X552EP-SX131D – un laptop cu specificații medii și un preț pe măsură

Laptopul a devenit o necesitate pentru fiecare dintre noi, indiferent de vârstă sau de ocupație. În aproape orice domeniu ai nevoie să știi să utilizezi un asemenea device. Însă mulți nu-și permit sau nu vor să investească prea mult într-un laptop, dat fiind că nu îl folosesc decât pentru aplicații office și multimedia. Și mi se pare normal, atâta timp cât nu au nevoie de o configurație puternică. Un laptop ce s-ar încadra în aceste standarde ar putea fi și Asus X552EP-SX131D. Costă aproximativ 1550 lei (verifică preț actualizatși se bucură de o configurație bunicică, potrivită celor mai puțin pretențioși.

Ca și design, producătorul taiwanez impresionează prin bun gust, ca de fiecare dată, mai exact prin finisaje reușite și materiale de calitate. Modelul este complet negru, cu carcasă de plastic, fin texturată, pentru a evidenția în mod subtil logoul producătorului. Tastatura este de tip chiclet și vine însoțită de blocul numeric, ce are rolul de a ușura activitatea office. Mai mult de atât tastele bine distanțate sunt joase și silențioase, asigurând confortul necesar utilizatorului pe toată perioada tastării. Touchpad-ul este ceva mai mare față de un model standard, ceea ce îi ajută îndeosebi pe cei ce sunt obișnuiți cu utilizarea mouse-ului. Greutatea laptopului este de 2,15 kg, ceea ce înseamnă că poate fi transportat destul de ușor, fie că pleci în vacanță, fie că pleci la birou.

Poze cu laptopul Asus X552EP-SX131D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Modelul Asus dispune de o motorizare de tip AMD Quad-Core A4-Series, A4-5100, cu 4 nuclee. Laptopul funcționează cu o frecvență de 1,55 GHz și are un cache de 2 MB. Placa video dedicată este un model AMD Radeon HD, 8670M de 1GB DDR3. Acest aspect presupune că utilizatorul poate testa chiar și jocuri cu o grafică mai avansată, nu numai aplicații office și multimedia.

Memoria RAM este de 4 GB, iar hard disk-ul este de 500 GB, ceea ce putem spune că este suficient pentru un utilizator mai puțin pretențios. Display-ul este un LED de 15,6 inch, cu rezoluție HD, ce oferă imagini clare și culori naturale.

Conectivitatea laptopului Asus X552EP-SX131D este susținută de o gamă destul de bogată din care face parte: un DVD RW, o cameră WEB HD, un cititor de carduri SD, HDMI, două porturi USB 3.0, VGA și bluetooth. Pe partea de sonorizare, laptopul încorporează două difuzoare integrate, ce au grijă să redea un sunet fin și clar, chiar și atunci când volumul este ceva mai tare. Ecranul este un LED-backlite cu dimensiunea clasică de 15,6 inch, ce oferă o claritate HD.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • preț decent,
  • tastatură chiclet,
  • portabil

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanțe
Conectivitate

Asus X552EP-SX131D este unul dintre laptopurile ce fac parte din gama accesibilă, cu specificații destul de decente pentru un utilizator nu foarte pretențios.

User Rating: 4.69 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.