Asus X552EA-BING-SX289B – laptopul foarte practic

Dacă îți dorești un laptop bunicel care să te poată distra și să îți ofere și un multitasking decent, atunci merită să arunci o privire asupra modelului Asus X552EA-BING-SX289B. Acesta oferă o experiență de utilizare foarte bună și este potrivit atât pentru utilizatorii tineri, cât și pentru cei mai în vârstă. Laptopul poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 1299 lei (verifică preț actualizat). Raportul calitate-preț este unul bun, modelul remarcându-se prin ecranul generos de tip HD, procesorul Quad Core și autonomia bună. Modelul este potrivit pentru o utilizare standard, de tipul desfășurării activităților de zi cu zi. Pentru o utilizare specializată de tipul gaming-ului sau lucrului în programe grafice ar trebui să te orientezi către un model mai performant.

Designul este unul ergonomic și în același timp elegant. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate și este complet neagră. Suprafața este mată, așa că amprentele nu vor fi păstrate. Laptopul are dimensiunile de 380 x 24.8 – 33.6 x 251 mm și o greutate de 2.45 kg. Tastatura include și partea numerică, fiind astfel utilă pentru cei care fac calcule sau se joacă. Touchpad-ul are control multi-touch și poate realiza diverse funcţii precum derularea, zoom-ul sau lansarea de aplicații cu ajutorul degetelor.

Poze cu laptopul Asus X552EA-BING-SX289B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Modelul este dotat cu un display de tip LED cu diagonala de 15.6 inch, oferind astfel o vizibilitate foarte bună. Rezoluția display-ului este de 1366 x 768, imaginile fiind clare și strălucitoare.

La nivelul dotărilor tehnice se remarcă un procesor AMD Quad Core E2-3800 cu o frecvență de 1.3 GHz. Procesorului i-au fost alăturate o memorie DDR3 de 4 GB cu posibilitatea de extindere până la 8 GB și o placă grafică integrată AMD Radeon HD 8280. Prin urmare, activitățile de rutină precum navigarea pe internet, postarea pe rețelele de socializare, vizionarea de filme sau lucrul în diferite programe se pot realiza fără probleme.

Capacitatea de stocare este de 500 GB, existând spațiu pentru fișiere de toate felurile.

La nivel multimedia, Asus X552EA-BING-SX289B dispune de o cameră web HD cu microfon încorporat pentru convorbiri video pe Skype și un sistem audio de calitate. La baza acestuia se află tehnologia Sonic Master. Sunetul oferit de difuzoarele stereo este clar și bogat, muzica, filmele și videoclipurile auzindu-se foarte bine. Mai sunt disponibile un cititor de carduri care suportă modele
SD, SDHC și SDXC, dar și o unitate de citire și scriere DVD RW.

Conectivitatea este una extinsă, fiind disponibile mai multe tipuri de port-uri care să facă accesibilă asocierea cu alte dispozitive. Există astfel 2 port-uri USB 3.0 pentru un transfer de date de până la 10 ori mai rapid, 1 port USB 2.0, 1 port HDMI, 1 port VGA și 1 port de rețea. Laptopul se poate conecta la internet prin Wi-Fi sau cablu. Dispozitivul poate comunica și prin tehnologie Bluetooth 4.0, putând transfera fișiere fără a mai fi necesar un cablu de date.

În ceea ce privește autonomia, este folosită o baterie Li-ion cu 4 celule care oferă o autonomie de până la 6 ore la un nivel de utilizare standard.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • preț accesibil,
  • Windows 8.1

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Asus X552EA-BING-SX289B este un laptop entry-level, cu specificații medii, potrivit pentru o utilizare lejeră, mai exact pentru elevi.

User Rating: 4.1 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.