Asus X552CL-SX065D – o adevărată bijuterie

Te gândești să pui pe picioare o afacere și nu știi ce laptop ți-ar putea fi mai util pentru activitățile pe care le vei desfășura? Probabil unul cu o configurație puternică ar fi cea mai bună variantă, iar în acest sens Asus X552CL-SX065D  se va încadra perfect. Mai mult de atât, nu este nici scump, costă aproximativ 2600 lei (verifică preț actualizat), destul de rezonabil zic eu pentru un laptop ce impresionează atât prin design, cât și prin specificații.

La o primă vedere îți poți da seama că vorbim de un laptop elegant, modern chiar aș putea spune, ce impresionează prin finisajele foarte bine realizate, cât și prin calitatea materialelor utilizate. Capacul este dintr-un plastic fin texturat, ce ține la distanță urmele neplăcute de mâini, cum putem observa la modelele lucioase.

Odată ce deschizi clapeta, dai peste o tastatură antistropi, comodă și confotabilă la utilizare, ce cu siguranță va fi o plăcere să o folosești. Praful strâns între taste nu va mai fi o bătaie de cap pentru tine, și asta pentru că acest tip de tastatură este destul de ușor de întreținut față de modelele vechi. Touchpad-ul este mult mai mare față de modelele convenționale, pentru a putea înlocui cu succes utilizarea mouse-ului. Vorbim de un touchpad cu suport multi-touch, ce te va ajuta să te dezobișnuiești destul de repede de mouse. Laptopul Asus este și un model portabil, cântărind numai 2,35 kg poate fi strecurat cu ușurință în geanta de umăr, fără să încurce în vreun fel. Se poate observa faptul că porturile sunt pe partea dreaptă, așa că nu îi va încurca nici măcar pe utilizatorii de mouse.

Poze cu laptopul Asus X552CL-SX065D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul Asus este animat la interior de un procesor Intel Core i7, un model Ivy Bridge din generația anterioară, cu 2 nuclee, tactat la o frecvență de 2 GHz,  cu un cache de 4096 KB. Procesorul are și o placă video integrată, un model Intel HD Graphics 4000 folosită în mod curent în activitățile zilnice, dar pentru momentele în care folosiți aplicații cu grafică foarte solicitantă sau vreți să jucați un joc mai nou, va intra în funcțiune placa video dedicată NVIDIA GeForce GT 710M de 1 GB DDR3. Nu este cel mai performant model și spun asta pentru gamerii, ce tind să se orienteze către acest model. Pentru aceștia aș recomanda o adevărată „fiară” ce îi va susține mult mai bine în pasiunea lor.

Memoria RAM atinge 4 GB DDR3 ce pot fi folosiți cu decență, dar pentru cei ce consideră totuși că ar fi insuficient, le recomand să opteze pentru un upgrade de până la 8 GB. În ceea ce privește hard disk-ul mulți vor spune că cei 500 GB sunt insuficienți, dar în prezent acest aspect nu mai este o problemă, mai ales că putem urca in cloud absolut orice fișier.

Pe partea de conectivitate, Asus X552CL-SX065D vine echipat destul de bine, așa că nu cred că vor exista nemulțumiri pe această parte: DVD RW, cameră WEB HD, cititor de carduri SD, HDMI, 2 porturi USB 3.0 și VGA(pentru a optimiza timpul de lucru puteți conecta un monitor). Când vine vorba de sonorizare, echipamentul SonicMaster asigură un sunet fin, clar, omnidirecțional, astfel că veți auzi fiecare instrument în parte.

În ceea ce privește ecranul aș putea spune că are configurația cel mai des întâlnită la laptopuri: diagonală de 15,6 inch și rezoluție HD, dar ceea ce pot să afirm este că imaginile sunt destul de clare, cu un contrast bun și culori destul de naturale.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut,
  • procesor Intel Core i7,
  • tastatură chiclet,
  • placă video dedicată,
  • sonorizare SonicMaster

Contra:

  • nu are rezoluție Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X552CL-SX065D are parte de un procesor puternic, ce te va susține în activitatea ta intensă pe care o desfășori zi de zi.

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.