Asus X552CL-SX033D – ideal atât pentru muncă, cât și pentru distracție

Te gândești că ar fi cazul să îți schimbi laptopul și ți-ai dori unul cu performanțe destul de bune, dar care să nu te coste foarte mult? Ce zici de modelul Asus X552CL-SX033D? Are un preț de aproximativ 2300 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de rezonabil dacă îl raportăm la specificațiile sale. Nici din punct de vedere al designului producătorul taiwanez nu dezamăgește.

Laptopurile Asus din seria X se bucură de un aspect destul de interesant, texturate fin, cu carcasă dintr-un plastic calitativ, pe care nu rămân amprente atât de vizibil ca pe alte modele. Confortul utilizatorului primează în ceea ce privește această serie de laptopuri a producătorului taiwanez. Mai exact laptopul dispune de o tastatură ergonomică, cu taste bine distanțate, ce oferă o tastare plăcută și silențioasă. Nu vă veți mai chinui nici cu ștergerea prafului dintre taste, pentru că acum acest procedeu va fi foarte simplu. Se poate observa cu ochiul liber că laptopul este destul de bine închegat ceea ce conferă durabilitate și totodată încredere utilizatorului.

Poze cu laptopul Asus X552CL-SX033D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul Asus este animat la interior de un procesor Intel Core i5, 3337U, un model Ivy Bridge, realizat pe tehnologia de 22 nm, ce funcționează la o frecvență de 1,8 GHz atunci când desfășurați activități mai puțin solicitante. Frecvența poate ajunge și la 2,7 GHz prin Turbo Boost în cazul în care aveți nevoie.

Memoria RAM este de 4 GB, suficient pentru o utilizare decentă, iar capacitatea de stocare a datelor ajunge la 500 GB. Pentru cei ce consideră că este puțin, recomand un hard disk extern sau varianta mai ieftină, urcarea in cloud a pozelor, filmulețelor sau a documentelor.

Placa video dedicată este un chipset NVIDIA GeForce GT 710 M, ce va face față fără probleme atât activităților office și multimedia, cât și jocurilor de ultimă generație. Poate nu este chiar cea mai indicată placă video pentru jocuri, dar pentru cei ce nu își permit să investească zeci de milioane într-un laptop pentru gaming eu zic că aceasta este o soluție ok.

La capitolul conectivitate, observăm că laptopul este echipat cu o gamă destul de bogată: un DVD RW, o cameră WEB HD, un cititor de carduri SD, un port HDMI, 2 porturi USB 3.0 și VGA(pentru conectarea unui monitor).

Display-ul nu iese din tiparele clasice, un LCD LED de 15,6 inch, cu o rezoluție de 1366 x 768. Ecranul Glare nu permite utilizarea laptopului în spații deschise, deoarece lumina puternică se reflectă în el, astfel că nu veți putea vedea mai nimic.

Pentru cei ce folosesc laptopul în activități office este bine de știut că acesta vine și cu tastatură numerică, ce cu siguranță vă va ușura munca.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i5, Ivy Bridge,
  • HDMI,
  • USB 3.0,
  • portabil
  • placă video dedicată

Contra:

  • are decât 4 GB de RAM

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X552CL-SX033D este un laptop ideal atât pentru divertisment, cât și pentru activitățile zilnice desfășurate la birou. Și dacă mai punem la socoteală că are un preț excelent, atunci cu siguranță va fi o achiziție ideală.

User Rating: 0.65 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.