Asus X552CL-SX032D – un laptop ieftin cu o configurație bună

În ultimii ani laptopurile au câștigat teren tot mai mult în fața calculatoarelor, și asta pentru că asigură portabilitate și totodată oferă configurații excelente fără a ocupa o suprafață atât de mare pe cât o face un calculator. Chiar și prețurile laptopurilor au scăzut considerabil. Unul dintre laptopurile care mie mi-a atras atenția este modelul Asus X552CL-SX032D, ce poate fi achiziționat la un preț de aproximativ 1900 lei (verifică preț actualizat), deloc mare dacă ne aruncăm un ochi peste specificațiile sale, ca să nu mai spun că se bucură de un design impecabil.

Ce îmi place foarte mult la producătorul taiwanez este faptul că asigură confortul utilizatorului chiar și în cazul produselor mai ieftine. Spre exemplu, în cazul acesta putem observa că laptopul dispune de tastatură chiclet, cu taste bine despărțite și silențioase, ce oferă o tastare plăcută. De asemeni nu vă veți mai confrunta nici cu inesteticul praf adunat între taste, și greu de șters. De acum întreținerea laptopului va fi floare la ureche. Modelul Asus este complet negru, cu o textură fină, carcasa este realizată dintr-un plastic calitativ, cu finisaje de excepție.

Poze cu laptopul Asus X552CL-SX032D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior laptopul Asus vine echipat cu o motorizare Intel Core i3, model 3217U, Ivy Bridge, realizat pe arhitectura de 22 nm, ce funcționează la o frecvență de 1,8 GHz. În completarea procesorului vine placa video integrată Intel HD Graphics 4000, ce se va descurca excelent pe partea de office, multimedia. Totodată laptopul mai dispune și de un chipset dedicat NVIDIA GeForce GT 710M, de 1GB, ce își va intra în drepturi în momentul în care veți încerca aplicații cu o grafică solicitantă, așa cum sunt jocurile de ultimă generație. Prin urmare vorbim de un laptop cu o configurație complexă, ce va face față oricărui tip de activitate.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, însă slotul liber disponibil poate fi completat cu o plăcuță de 4 GB, ceea ce înseamnă că memoria maximă ajunge la 8 GB, suficient chiar și pentru utilizatorii mai pretențioși zic eu. Capacitatea hard disk-ului este satisfăcătoare, ajunge la numai 500 GB, cu o viteză de rotație de 5400 rpm, însă în cazul în care vi se pare insuficient, puteți opta fie pentru un hard disk extern, fie puteți urca in cloud poze, filmulețe, fișiere, etc…

Pe partea de conectivitate, pot spune că Asus echipează laptopul cu tot ceea ce un utilizator ar avea nevoie: cititor de carduri, cameră WEB HD, DVD RW, HDMI, 2 porturi USB 3.0(pentru un transfer de date rapid) și VGA(puteți conecta un monitor pentru o eficiență mai mare). Display-ul este un LCD LED cu o diagonală clasică, de 15,6 inch și o rezoluție de 1366 x 768 pixeli, ce oferă imagini clare și plăcute. Ecranul este lucios, ceea ce înseamnă că nu poate fi folosit în exterior, deoarece lumina se va reflecta în el și practic nu veți mai vedea nimic, însă nu cred că acest aspect este un minus atât de mare, până la urmă nu știu câte persoane lucrează afară pe laptop. În ceea ce privește sistemul de operare necesită instalarea Windos 8.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i3,
  • HDMI,
  • USB 3.0,
  • portabil
  • placă video dedicată

Contra:

  • nu are bluetooth

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X552CL-SX032D este un laptop ieftin cu o configurație destul de bună, ce se va descurca decent nu numai în cazul activităților office și multimedia, ci și în cazul jocurilor.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.