Asus X552CL-SX020D – pentru divertisment și activități zilnice

Vrei să îi asiguri copilului tău toate șansele pentru a avea un viitor strălucit și pentru asta te gândești că un laptop cu caracteristici decente ar fi un bun început, dar totodată nu îți permiți să cheltui prea mult cu o astfel de investiție? Atunci probabil că modelul Asus X552CL-SX020D ar putea fi soluția potrivită pentru ideile tale. Costă aproximativ 1630 lei (verifică preț actualizatși se bucură de un aspect foarte interesant.

Aș putea spune că atrage prin simplitate și bun gust. Carcasa este realizată dintr-un plastic negru fin texturat, plăcut la atingere, iar în momentul în care îi ridici clapeta, dai peste o tastatură de tip chiclet, ergonomică, foarte aspectuasă și plăcută la atingere. Tastele sunt bine distanțate, tocmai pentru a se evita greșelile de scriere, dar și din punct de vedere estetic, pentru a putea fi curățată și întreținută mult mai ușor.

Touchpad-ul este mult mai mare decât întâlnim de regulă la laptopurile uzuale, ce ne va ajuta să ne dezvățam mult mai ușor de utilizarea mouse-ului. Are control multi-touch, cu diferite funcții de derulare, zoom și lansare cu ajutorul degetelor. De asemeni și blocul numeric este prezent, pentru a ușura activitatea office. Cântărește numai 2,35 kg, nu foarte mult, tocmai pentru a putea fi transportat cu ușurință, indiferent de destinație.

Poze cu laptopul  Asus X552CL-SX020D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, laptopul este animat de un procesor Intel Pentium Dual Core, un model 2117U, cu 2 nuclee, realizat pe tehnologia de 22 nm. Atinge o frecvență de 1,8 GHz și dispune de un chipset integrat Intel HD Graphics pe care îl folosește în mod curent când utilizatorul rulează aplicații prea puțin solicitante din punct de vedere al graficii. Totuși în cazul în care veți dori să testați jocuri ceva mai solicitante, ce presupun o grafică mai performantă, placa video se va comuta automat pe cea dedicată, un model NVIDIA GeForce GT 710M DDR3, de 1 GB, prin urmare laptopul asigură utilizatorului atât partea de divertisment, cât și suportul pentru activitățile de zi cu zi.

Memoria RAM este de 4 GB DDR, suficient pentru un utilizator obișnuit, însă poate suferi un upgrade de până la 8 GB în cazul în care ar fi necesar. Nici în ceea ce privește capacitatea de stocare a datelor nu surprinde cu cei 500 GB din dotare, dar în prezent acest aspect nu are de ce să reprezinte o problemă pentru nimeni, mai ales că puteți urca in cloud poze, filmulețe, fișiere, etc.

Pe partea de conectivitate, laptopul vine foarte bine pus la punct, dispunând de: DVD RW, cameră WEB HD, cititor de carduri, HDMI, VGA, 2 porturi USB 3.0 și o sonorizare SonicMaster, cunoscută pentru sunetul fin și clar, ce vă permite să recunoașteți fiecare instrument în parte. Display-ul este un LCD LED lucios de 15,6 inch, cu o rezoluție HD, ceea ce înseamnă că laptopul nu poate fi utilizat în exterior, mai bine zis în bătaia soarelui, pentru că lumina se va reflecta și practic nu veți mai vedea nimic.

Sistemul de operare cu care vine, este cel gratuit Free DOS, dar se recomandă instalarea Windows 8, pentru performanțe excelente.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut,
  • tastatură chiclet,
  • placă video dedicată,
  • USB 3.0,
  • HDMI,

Contra:

  • hard disk-ul are o capacitate destul de mică

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X552CL-SX020D este o alegere excelentă pentru un adolescent, atât din punct de vedere al divertismentului, cât și al activităților zilnice.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.