Asus X551MAV-SX301D – ideal pentru elevi și studenți

Încă puțin și va începe un nou an școlar pentru copilul tău și sunt convinsă că ți-ai dori să îi poți oferi toate șansele pentru a avea un viitor strălucit din toate punctele de vedere. În plan profesional, un laptop ar putea fi ideal pentru a-și dezvolta anumite cunoștințe și a deprinde abilități, ce cu siguranță îi vor fi utile mai târziu. Și pentru început nu este nevoie să investești într-un laptop scump. Un model precum Asus X551MAV-SX301D ar putea fi o variantă potrivită pentru nevoile lui. Îl poți achiziționa la un preț de aproximativ 1200 lei (verifică preț actualizat), deloc scump dacă stai să te gândești că vine echipat cu specificații destul de decente și cu un design încântător.

Observ cu plăcere faptul că producătorul taiwanez pune accent pe confortul utilizatorului chiar și în cazul variantelor mai ieftine de laptopuri. Modelul în cauză este un laptop ce impresionează prin bun gust și eleganță. Este complet negru și pe carcasa din plastic se poate distinge o textură fină, ce îi conferă un rafinament aparte. De cum îi ridici clapeta te întâmpină o tastatură ergonomică, cu taste bine distanțate, ce îți conferă confort și acuratețe în utilizare. De asemeni blocul numeric este și el prezent, pentru a eficientiza activitățile de tip office. Touchpad-ul este ceva mai mare decât la modelele convenționale fiind mult mai comod de utilizat, în special de către cei obișnuiți să folosească mouse-ul. Laptopul nu cântărește mai mult de 2,15 kg, ceea ce înseamnă că discutăm despre un model portabil. 

Poze cu laptopul Asus X551MAV-SX301D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Asus X551MAV-SX301D este animat la interior de un procesor Intel Celeron Quad Core, un model N2930 cu 4 nuclee, tactat la o frecvență de 1,8 GHz în cazul activităților uzuale. Totuși pentru aplicații mai solicitante, frecvența poate ajunge până la 2,1 GHz, datorită tehnologiei Turbo Boost. Placa video integrată Intel HD Graphics recomandă utilizarea laptopului îndeosebi pentru activitățile office și multimedia. Chiar și pentru un gaming ocazional pot spune că modelul este potrivit, dar doar în cazul jocurilor cu o grafică mai puțin solicitantă.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, iar hard disk-ul are o capacitate de stocare a datelor destul de satisfăcătoare, de 500 GB. Din punctul meu de vedere consider că la un asemenea preț specificațiile sunt decente și suficiente pentru o utilizare uzuală.

În ceea ce privește ecranul,laptopul Asus este echipat cu un LCD LED standard, de 15,6 inch, cu o rezoluție HD, oferind utilizatorului imagini vibrante, susținute de culori vii, naturale. Nici pe partea de conectivitate laptopul nu dezamăgește, dispunând de o gamă variată, unde vei găsi: un DVD RW, o cameră WEB, un cititor de carduri, un port HDMI, un port USB 2.0, un port USB 3.0, VGA și bluetooth. Sonorizarea este susținută de un echipament SonicMaster și AudioWizard, ce redau o calitate audio de înaltă fidelitate. Claritatea sunetului te ajută să distingi fiecare instrument în parte.

Laptopul mai poate fi achiziționat și de la magazinul Evomag.

Păreri pro şi contra

Pro

  • preț mic,
  • design elegant,
  • bluetooth
  • USB 3.0

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X551MAV-SX301D este un laptop ce asigură un raport calitate-preț excelent, potrivit îndeosebi pentru elevi, studenți sau pentru cei ce desfășoară activități office.

User Rating: 3.85 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.