Asus X551MAV-SX300D – ideal pentru cei cu buget mic

Nu ne mai desparte mult timp de sărbători, așa că ar fi bine să îi pregătești micuțului tău o surpriză pe cât de frumoasă, pe atât de utilă. Alege să investești în viitorului copilului tău achiziționându-i un laptop. Și nu este nevoie să îi iei unul scump, cu specificații complexe. Pentru început este potrivit și un model mai ieftin, care să îl ajute să își desfășoare activitățile zilnice cu mai multă lejeritate. Un astfel de model poate fi considerat și laptopul Asus X551MAV-SX300D. Are un preț de aproximativ 1500 lei (verifică preț actualizat), deloc mare dacă îl raportăm la specificațiile, dar și la designul său interesant.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

În ceea ce privește aspectul, se poate remarca cu ochiul liber că vorbim de un device modern, elegant, cu trăsături fine. Ca și celelalte modele din seria X, și acesta este complet negru, cu un capac din plastic, brăzdat de o textură fină, ce evidențiază logo-ul producătorului. Este un laptop portabil, cu o greutate de numai 2,15 kg, ceea ce înseamnă că nu îți va fi deloc greu să îl transporți, indiferent de destinație.

Tastatura antistropi, este foarte plăcută la atingere, și totodată foarte silențioasă, ceea ce înseamnă că nu-i deranjează pe cei din jur atunci când este folosită. Blocul numeric este și el prezent, astfel că activitatea office este cu mult ușurată.

Poze cu laptopul Asus X551MAV-SX300D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul Asus este animat la interior de un procesor Intel Quad-Core Pentium N3530, ce numără 4 nuclee. Modelul este tactat la o frecvență de 2,1 GHz și are un cache de 2048 KB. Placa video integrată este un model Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului pentru activități office, dar și multimedia. Pentru jocuri, modelul nu face față decât celor fără o grafică puternică. Totuși prețul mic explică acest aspect.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, dar poate fi extinsă până la 8 GB, în cazul în care este nevoie, deși eu consider că cei 4GB din dotare sunt suficienți pentru acest model. Hard disk-ul are o capacitate de stocare a datelor de 500 GB, cu o viteză de rotație de 5400 rpm, aspect ce nu mă surprinde. Totuși pentru cei ce consideră că spațiul este mult prea mic, pot lua în considerare varianta in cloud, unde își pot urca filmulețe, poze, etc.

Display-ul este un model Glare, cu o diagonală standard de 15,6 inch și o rezoluție de 1366 x 768 pixeli, ceea ce înseamnă imagini de o claritate HD.

Pe partea de conectivitate, Asus X551MAV-SX300D vine echipat cu un DVD RW, o cameră WEB HD, un cititor de carduri, un port HDMI, un port USB 2.0, un port USB 3.0, VGA și bluetooth, mai exact dispune de cam tot ceea ce un utilizator uzual ar avea nevoie. La capitolul sonorizare, încorporează două difuzoare integrate, de tip SonicMaster, ce dezvoltă un sunet echilibrat și clar.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • portabil,
  • preț decent,
  • tastatură chiclet

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanțe
Conectivitate

Asus X551MAV-SX300D este un laptop cu o configurație decentă, ce permite utilizatorului să își desfășoare activitatea de zi cu zi fără probleme.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.