Asus X551MAV-BING-SX401B – un laptop de buget

Ești în căutarea unui laptop ieftin pentru activități office și multimedia, care să nu te coste prea mult? În cazul acesta poate nu ar fi rău să îți arunci o privire peste modelul Asus X551MAV-BING-SX401B. Costă aproximativ 1100 lei (verifică preț actualizatși îți oferă atât un design elegant, cât și o configurație pe măsură.

Laptopul face parte din seria X și se bucură de un aspect atractiv, ce reușește să impresioneze de la prima vedere. Este complet negru, cu o carcasă din plastic, ușor texturată, pe care se evidențiază discret logo-ul producătorului. Tastatura este de tip antistropi, așa cum putem remarca la marea majoritate a laptopurilor în ultima perioadă, chiar și în cazul celor mai ieftine. Acest aspect contribuie la confortul utilizatorului, astfel încât sesiunile de multitasking prelungite  să nu se dovedească a fi foarte obositoare. Mai mult de atât numărul greșelilor de tastare va fi diminuat la maxim, astfel încât munca ta va fi mult mai eficientă. În cazul acestui model chiar și touchpad-ul este mult mai mare față de un laptop clasic, ceea ce te va ajuta să lucrezi mult mai ușor dacă erai obișnuit cu utilizarea mouse-ului.

Cântărește aproximativ 2,15 kg, ceea ce înseamnă că este destul de ușor încât să îl poți lua atât în vacanțe cât și când pleci la serviciu. Deși vorbim de un laptop ieftin, iată că acest model vine cu sistemul de operare Windows 8.1 preinstalat, ce te scutește de timp pierdut pentru a mai căuta drivere pe internet.

Poze cu laptopul Asus X551MAV-BING-SX401B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Asus X551MAV-BING-SX401B este echipat la interior cu un procesor Intel Celeron Quad Core N2930, tactat la o frecvență nu foarte mare, de 1,8 GHz, dar care cu siguranță îi prelungește autonomia. Puterea procesorului este completată de placa video Intel HD Graphics, ce anunță a se descurca excelent pe partea office și multimedia și să spunem decent pe partea de jocuri. Pentru un gaming de excepție aș merge mai degrabă pe gama de laptopuri cu placă video dedicată deoarece jocurile de ultimă generație folosesc o grafică avansată.

Memoria RAM este de 4 GB DDR 3, însă poate suferi oricând un upgrade de până la 8 GB, prin simpla înlocuire a slotului. În ceea ce privește capacitatea de stocare a datelor, cei 500 GB nu mă surprind absolut deloc. Nici nu putem cere mai mult de atât la un asemenea preț, și sinceră să fiu nu cred că este nevoie, în special în prezent când putem urca in cloud orice tip de fișier.

Conectivitatea asigură cam tot ceea ce un utilizator uzual ar putea avea nevoie: cameră WEB HD, cititor de carduri SD, HDMI, USB 2.0, USB 3.0(pentru un transfer de date mai rapid), VGA(ca să poți conecta un monitor extrern) și bluetooth. Ca și celelalte modele din seria X, și acest laptop vine echipat pe partea audio cu tehnologia SonicMaster, ce dezvoltă o sonorizare fină și clară.

Păreri pro şi contra

Pro

  • preț mic,
  • USB 3.0,
  • HDMI,
  • portabil,
  • tastatură chiclet,
  • bluetooth,
  • autonomie mare

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X551MAV-BING-SX401B este unul dintre laptorile cele mai ieftine după piață, ce se descurcă excelent pe partea office și multimedia.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.