Asus X551MAV-BING-SX366B – pregăteste-te de școală

Aproximativ o lună ne mai desparte de începerea unui nou an școlar. Probabil ai observat și tu ca părinte că tehnologia ne-a invadat practic în orice domeniu și că este esențial să îi oferi șansele micuțului tău de a fi cât mai bine pregătit, pentru ca mâine să se poată realiza pe plan profesional. Un laptop ar putea fi un punct bun de pornire. Și pentru început nu este necesar să îi cumperi unul prea scump, ci unul potrivit activităților office și multimedia. Unul dintre modelele potrivite unui buget mic este și laptopul Asus X551MAV-BING-SX366B. Are un preț de aproximativ 1200 lei (verifică preț actualizat), un preț mai mult decât decent, mai ales dacă luăm în considerare și faptul că vine echipat cu sistemul de operare Windows 8.1, care de regulă îl găsim la modelele mult mai scumpe.

Ca și design producătorul taiwanez ne-a obișnuit cu modele elegante, cu finisaje bine realizate, iar acest model nu constituie o excepție. Este complet negru, cu o textură fină pe carcasa neagră, împiedicând urmele amprentelor să fie vizibile în mod inestetic. Tastatura completă, este una de tip antistropi, cu taste joase, aproape deloc zgomotoase, ce îți vor oferi o tastare plăcută și acuratețea necesară scrierii. Touchpad-ul este ceva mai mare decât la un model convențional și vine echipat cu tehnologia inteligentă de gesturi pentru răspunsuri mult mai precise și mai rapide. Nu depășește 2,15 kg ca și greutate, mai exact poate fi strecurat în geantă atunci când pleci în oraș sau în vacanță, așa că nu vorbim doar de un laptop ieftin, ci și de unul portabil.

Poze cu laptopul Asus X551MAV-BING-SX366B

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Asus X551MAV-BING-SX366B deține sub “capotă” un procesor Intel Celeron Dual Core, model N2830, construit pe tehnologia de 22 nm. Funcționează la o frecvență de 2,1 GHz și este întregit de grafica video integrată Intel HD Graphics. Ce presupune acest aspect? Faptul că vei avea un laptop ce se va descurca excelent pe partea office și multimedia, însă în cazul jocurilor, aș spune mai degrabă că se descurcă cu cele prea puțin solicitante ca și grafică.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, dar la nevoie poate ajunge chiar și la 8 GB, prin simpla înlocuire a slotului. Totuși consider că pentru un elev/student, cei 4 GB din dotare sunt mai mult decât suficienți. Pe partea de stocare a datelor nu mă surprind deloc cei 500 GB, mai ales că vorbim totuși de un laptop low-budget, iar pentru cei ce consideră că este prea puțin, nu ar fi rău să țină cont de faptul că pot urca in cloud orice tip de fișier. Ecranul ca și în cazul modelelor standard este un LCD LED cu o diagonală de 15,6 inch și o rezoluție HD, ce asigură utilizatorului imagini clare și vibrante.

Pe partea de conectivitate, laptopul Asus dispune cam de tot ceea ce este necesar unui utilizator uzual, și anume: cameră WEB HD, cititor de carduri, HDMI, USB 3.0, USB 2.0, VGA(permite conectarea unui monitor), bluetooth și două difuzoare integrate, ce dezvoltă un sunet bogat, de înaltă fidelitate cu ajutorul tehnologiei Sonic Master și Asus AudioWizard.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design elegant,
  • preț mic,
  • USB 3.0,
  • HDMI,

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X551MAV-BING-SX366B este un laptop ieftin, potrivit unui elev/student, ce se va descurca excelent pe partea office și multimedia.

User Rating: 2.9 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.