Asus X551MA-SX090D – ideal pentru un buget mic

Îți dorești un laptop cu specificații bunicele, dar care să nu îți golească buzunarele? Atunci cu siguranță modelul Asus X551MA-SX090D ar putea fi varianta potrivită. Are un preț de aproximativ 1250 lei (verifică preț actualizatși se bucură de un design foarte atrăgător. Modelul face parte din seria X și impresionează prin eleganță și bun gust.

Deși la un asemenea preț nu te-ai aștepta ca un laptop să arate cine știe ce, ei bine producătorul taiwanez nu încetează să ne surprindă pentru atenția ce o acordă realizării produselor. În cazul acestui model vorbim de un aspect impecabil. Carcasa neagră este ușor texturată, astfel că amprentele nu se vor imprima așa cum putem observa la modelele lucioase. Imedia ce deschizi clapeta vei remarca o tastatură completă de tip chiclet, ce îți asigură confortul necesar pe perioada tastării. De asemeni tastatura este destul de silențioasă și ușor de întreținut, astfel că nu vei mai întâmpina probleme legate de faptul că nu reușești să o cureți bine.

Touchpad-ul are control multi-touch, ce acceptă diverse funcții de derulare, zoom și lansare. Laptopul Asus cântărește numai 2,15 kg, ceea ce înseamnă că este un model portabil, ușor de transportat, fie în călătorii, fie la ședințe.

Poze cu laptopul Asus X551MA-SX090D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Asus X551MA-SX090D încorporează sub capotă un procesor Intel Celeron Quad Core, N2920, construit pe 4 nuclee, ce este tactat la 1,8 Ghz. Poate că nu este unul dintre cele mai puternice procesoare de pe piață, dar cu siguranță se va descurca decent în cazul activităților office și multimedia, mai ales că laptopul este antrenat și de o placă video Intel HD Graphics. Până la urmă la un asemenea preț nu cred că ar fi cazul să avem pretenții atât de mari din partea sa. Pentru gaming spre exemplu laptopurile dedicate sunt cu mult mai scumpe.

Are o memorie RAM de 4 GB DDR3, care poate suferi un upgrade de până la 8 GB pentru cei ce au nevoie de ceva mai mult spațiu decât cel din dotare. Capacitatea de stocare a datelor este de 500 GB și rulează cu o viteză de 5400 rpm. Nu impresionează la acest capitol, dar personal consider că pentru cei ce au nevoie de mai mult spațiu există și varianta de a urca in cloud tot felul de fișiere, poze sau filmulețe.

Display-ul este un LCD LED cu o diagonală clasică de 15,6 inch și o rezoluție de 1366 x 768, ce oferă utilizatorului imagini clare, naturale. Vorbim de un display de tip Glare, ce poate fi utilizat cu precădere în interior. În cazul în care vă doriți să lucrați în bătaia soarelui, din păcate nu veți vedea mai nimic, datorită faptului că se reflectă lumina în ecran.

Pe partea de conectivitate, laptopul încorporează o gamă destul de bogată având în vedere prețul său destul de mic. Aici veți regăsi: DVD RW, cameră WEB HD, cititor de carduri, HDMI, un port USB 2.0, un port USB 3.0, VGA, microfon și bluetooth. Sonorizarea este asigurată de tehnologia SonicMaster, ce aduce o calitate audio de înaltă fidelitate. Veți simți vibrația fiecărui instrument în parte.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut,
  • tastatură chiclet,
  • USB 3.0,
  • HDMI,
  • preț mic

Contra:

  • mi-ar fi plăcut să dispună de un procesor mai puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X551MA-SX090D este un laptop potrivit pentru un buget mic, ce se va descurca excelent în ceea ce privește activitățile office și multimedia.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.