Asus X551MA-SX056D – ideal pentru elevi, studenți

Îți dorești ce este mai bun pentru copilul tău și vrei să investești în dezvoltarea lui profesională? Cu siguranță  mai târziu vei culege roadele, când vei vedea că a devenit un om realizat, un om ce dă 100% pentru a fi cât mai bun în tot ceea ce face. Probabil că un laptop ar fi o achiziție bună printre altele, o achiziție ce îi va dezvolta anumite abilități, necesare în mai toate domeniile în momentul de față. Și pentru început te poți rezuma la un laptop nu foarte scump, așa cum este modelul Asus X551MA-SX056D. Îl vei putea găsi la un preț de aproximativ 1400 lei (verifică preț actualizat), un preț destul de rezonabil având în vedere că vine echipat atât cu un design interesant, cât și cu specificații destul de bune.

Laptopul face parte din seria X, cunoscută pentru eleganța și detaliile bine conturate. Este realizat pe o nuanță de negru, cu o carcasă dintr-un plastic calitativ, ce prezintă o textură discretă și rafinată. De îndată ce îi ridici clapeta vei putea observa faptul că laptopul dispune de o tastatură chiclet, cu taste bine distanțate, ce asigură confortul necesar pe toată durata utilizării device-ului. Mai mult de atât vorbim de o tastatură completă, cu bloc numeric, ce eficientizează activitățile de tip office.

Cântărește numai 2,15 kg, ceea ce înseamnă că este destul de ușor, astfel încât îl veți putea strecura în geantă indiferent de destinație. Touchpad-ul are control multi-touch, cu funcții precum zoom, derulare și lansare cu ajutorul degetelor.

Poze cu laptopul Asus X551MA-SX056D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Asus X551MA-SX056D încorporează la interior un procesor Intel Quad-Core Pentium, model N3520, cu 4 nuclee, ce este tactat la o frecvență de 2,1 GHz. Placa video integrată este un chipset Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului îndeosebi pentru activități office și multimedia, și mai puțin pentru jocuri noi, ce presupun o grafică dezvoltată.

Memoria RAM este de 4 GB DDR 3, dar poate ajunge până la 8 GB în cazul unui upgrade, dar sinceră să fiu consider că cei 4 GB din dotare sunt suficienți pentru o utilizare decentă. Capacitate hard disk-ului nu este foarte mare, ajungând până la 500 GB, dar acest aspect nu trebuie să fie un impediment în alegerea acestui model, dat fiind că în zilele noastre există varianta urcării in cloud a pozelor, filmulețelor sau a diferitelor fișiere.

Display-ul este cel clasic, pe care îl întâlnim la majoritatea laptopurilor, și anume, un LCD LED cu o diagonală de 15,6 inch și o rezoluție de 1366 x 768 pixeli. Vorbim de un model cu ecran lucios, ce nu poate fi utilizat în exterior datorită faptului că s-ar reflecta lumina în el și practic nu ați mai putea vedea nimic.

La capitolul porturi și multimedia, laptopul vine echipat cu o gamă destul de diversificată: DVD RW, cameră WEB HD; cititor de carduri, HDMI, USB 2.0, USB 3.0(pentru un transfer de date mai rapid), VGA și bluetooth.

Sistemul de operare cu care este dotat, este cel gratuit Free DOS; dar îi puteți instala Windows 8 fără probleme.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design elegant,
  • tastatură chiclet,
  • USB 3.0,
  • HDMI,
  • bluetooth

Contra:

  • mi-ar fi plăcut un procesor mai puternic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X551MA-SX056D este un laptop din gama ieftină, ideal pentru cei ce vor să învețe cum să se descurce cu aplicațiile office și multimedia.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.