Asus X551MA-SX020D – un laptop multimedia destul de ieftin

Nu toți avem nevoie de adevărate „fiare” când vine vorba de laptopuri. Pentru foarte mulți dintre noi laptopul poate fi doar un instrument de a naviga pe internet, de a socializa cu prietenii sau pur și simplu de a realiza diverse activități mai puțin solicitante. Pentru aceste categorii nu văd nici un motiv pentru care ar trebui să cheltuie o sumă prea mare pe un laptop. Pentru astfel de utilizatori există și laptopul Asus X551MA-SX020D, un model cu un preț destul de mic, de aproximativ 1450 lei (verifică preț actualizat), un preț mai mult decât decent aș spune eu pentru specificațiile sale.

Din punct de vedere al designului, producătorul taiwanez impresionează printr-un aspect plăcut. Laptopul este realizat dintr-un plastic negru, ușor texturat, ce sugerează eleganță și rafinament. Îmi place foarte mult că regăsim o tastatură antistropi destul de silențioasă, ce oferă confortul necesar oricărui utilizator în timpul tastării și totodată este prezent și blocul numeric, ce își dovedește eficiența în cazul activităților office. Touchpadu-ul este destul de mare, astfel încât să vă puteți descurca cu lejeritate și fără mouse. Mai mult de atât modelul cântărește numai 2,15 kg, ceea ce înseamnă că este și portabil, astfel că îl puteți lua cu voi fie la facultate, fie în călătorii.

Poze cu laptopul Asus X551MA-SX020D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul este animat de un procesor Intel Quad-Core Pentium, un model N3520, realizat pe 4 nuclee. Funcționează la o frecvență de 2,1 GHz și este ajutat de o memorie RAM de 4 GB DDR3, suficient pentru o utilizare decentă. Conficurația este concepută de așa natură să nu fie nevoie de un spațiu mai mare de atât.

Capacitatea hard disk-ului atinge 500 GB, dar acest aspect nu are de ce să influențeze decizia de a cumpăra acest laptop, și spun asta deoarece și dacă s-ar întâmpla totuși să fie prea mic spațiul din dotare, aveți posibilitatea să urcați in cloud absolut tot ce doriți(poze, filmulețe, documente, etc).

Placa video este un model integrat, mai exact un chipset Intel HD Graphics, ce recomandă utilizarea laptopului îndeosebi pentru activitățile office și multimedia și mai puțin pentru jocuri. Spun asta pentru că în cazul jocurilor cu o grafică mai solicitantă veți avea nevoie de o placă video dedicată, dar și de un procesor mai puternic.

Pe partea de conectivitate, laptopul utilizează o gamă destul de variată: DVD RW, cameră WEB HD, cititor de carduri, un port HDMI, un port UBS 2.0, un port USB 3.0 și VGA. Prin urmare stă destul de bine la acest capitol, astfel că utilizatorul se va putea bucura de tot ce are nevoie.

Sonorizarea este asigurată de un sistem Sonic Master cu difuzoare integrate, ce redă un sunet clar, ce vă permite să distingeți nuanțele fiecărui instrument. Ecranul este un LCD LED cu o diagonală clasică de 15,6 inch, ce oferă o rezoluție de 1366 x 768 pixeli. Având în vedere că este lucios, acest detaliu vă împiedică să folosiți laptopul în spațiile deschise foarte luminate, și asta pentru că se reflectă lumina în display. Totuși nu stiu câte persoane lucrează pe laptop în exterior….

Păreri pro şi contra

Pro

  • design elegant,
  • 4 GB de RAM,
  • HDMI,
  • USB 3.0,
  • portabil

Contra:

  • placa video nu este dedicată

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X551MA-SX020D este un laptop ieftin, cu o configurație destul de bună ce îl recomandă pentru utilizarea office sau multimedia.

User Rating: 3.55 ( 1 votes)

2 comentarii

  1. Cristian Leoveanu

    Poate rula filme si clipuri in format HD ? Eu doresc un notebook pt browsing , filme , you tube , Facebook . Am doar 50 de ani si sunt de putin timp in acest univers IT . Nu doresc sa cheltui f mult . Ai si alte recomandari ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.