Asus X551MA-SX018D – ideal pentru elevi și studenți

Te gândești să îți achiziționezi un laptop, dar nu dorești să aloci o sumă prea mare pentru o astfel de achiziție? Ce zici de laptopul Asus X551MA-SX018D, care are o configuraţie bunicică şi vine la un preţ de aproximativ 1400 lei (verifică preț actualizat), destul de decent pentru un laptop.

Design-ul sobru din linii drepte imi inspiră seriozitate și robusteţe, exact ce are nevoie un student sau o persoană căreia nu îi trebuie ceva foarte sofisticat, cu foarte multe dotări. Pentru lucrul cu cifre vei aprecia foarte mult și tastatura numerică, ce cu siguranţă îţi va uşura activitatea de zi cu zi.

Poze cu laptopul Asus X551MA-SX018D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul Asus X551MA-SX018D vine cu un procesor Intel Celeron Dual Core N2815 creat pe arhitectura de 22nm, tactat la o frecvenţă destul de micuţă, de 1,8 GHz. Un procesor destul de bun cu performanțe acceptabile, suficiente pentru utilizatorii de laptopuri ce nu sunt prea pretenţioşi.

Memoria RAM de 4GB DDR 3 este suficientă pentru o utilizare normală. Până la urmă discutăm de un laptop low-budget, deci nu putem avea pretenţii prea mari. Hard disk-ul de tip SATA are o capacitate de stocare satisfăcătoare, de 500 GB şi funcţionează cu o viteză de rotaţie de 5400 rpm.

În ceea ce priveşte placa video integrată, discutăm de un Intel HD Graphics 4000 ce se va descurca excelent pentru o utilizare office şi multimedia. Din păcate, pe partea de jocuri, nu este varianta cea mai indicată. În general laptopurile cu placă video dedicată sunt recomandate pentru această categorie.

Ecranul de tip LCD LED are aceleași caracteristici pe care le întâlnim la 80% din laptopurile actuale și anume o diagonală de 15.6 inch şi o rezoluție de 1366×768. La capitolul porturi vei fi plăcut surprins când vei vedea că vine cu: HDMI, VGA, un port USB 2.0, un port USB 3.0. Și pe partea de multimedia Asus X551MA-SX018D stă destul de bine, dispune de: un DVD RW, o cameră WEB HD, un cititor de carduri, iar sunetul este întreţinut de două difuzoare integrate ce utilizează tehnologia SonicMaster.

Păreri pro şi contra

Pro

  • preţ atrăgător,
  • USB 3.0,
  • HDMI

Contra:

  • nu are bluetooth

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanțe
Conectivitate

Acceptabil

Dacă ai nevoie un laptop entry-level, poți alege cu încredere Asus X551MA-SX018D la un preț mai mult decât atrăgător. Are specificaţii mai mult decât mulţumitoare comparativ cu preţul său.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.