Asus X551CA-SX024D – laptop multimedia pentru un buget mic

Te gândești cât de util i-ar fi copilului tău un laptop și ai vrea să îi creezi toate șansele pentru a ajunge cât mai sus? Probabil că un model precum Asus X551CA-SX024D, i-ar fi extrem de util pentru început. Are un preț de aproximativ 1600 lei (verifică preț actualizat), un preț deloc mare din punctul meu de vedere, dacă îl raportăm atât la configurația sa, cât și la designul său impresionant.

Laptopurile din seria X sunt niște modele foarte reușite. Se bucură de un aspect plăcut, carcasa este construită dintr-un plastic calitativ fin texturată, ce evidențiază discret logo-ul producătorului. Tastatura este una completă, ce își dovedește eficacitatea în special în cazul activităților office. Mă bucur să observ și faptul că vorbim de o tastatură chiclet, cu taste bine delimitate, ce oferă o tastare plăcută și totodată silențioasă.

De acum nu veți mai avea probleme cu praful inestetic ce se strânge între taste și nu reușiți să îl ștergeți. Întreținerea laptopului va fi mult mai ușoară. Touchpad-ul este ceva mai mare decât la modelele obișnuite și este echipat cu tehnologia inteligentă de gesturi pentru răspuns rapid și precis. Aș putea adăuga și faptul că vorbim de un model portabil, ce cântărește numai 2,15 kg, prin urmare poate fi strecurat în geantă în cazul în care puștiul vostru va dori să își prezinte proiectele direct de pe laptop.

Poze cu laptopul Asus X551CA-SX024D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior laptopul Asus vine echipat cu o configurație specifică activităților office și multimedia, mai exact, dispune de un procesor Intel Core i3, Ivy Bridge, un model 3217U, tactat la o frecvență de 1,8 GHz și o placă video integrată, un chipset Intel HD Graphics 4000, un model destul de bun, îndeosebi pentru astfel de activități. În ceea ce privește jocurile, modelul face față onorabil celor cu grafică mai puțin solicitantă.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, suficient pentru activități uzuale, dar poate suferi un upgrade de până la 8 GB în cazul în care este nevoie. Capacitatea de stocare a datelor atinge 500 GB și funcționează cu o viteză de rotație de 5400 rpm. La capitolul acesta consider că este mulțumitor pentru prețul la care poate fi achiziționat laptopul, dar bineînțeles că există alternative în cazul în care considerați că este insuficient pentru nevoile voastre. Mai exact puteți opta fie pentru un HDD extern, fie puteți urca in cloud poze, filmulețe, fișiere și tot ce aveți nevoie.

La capitolul porturi și multimedia, producătorul echipează foarte bine device-ul, mai exact se prezintă cu: DVD RW, cameră WEB HD, cititor de carduri, un sistem audio puternic SonicMaster, un port HDMI, USB 2.0, USB 3.0 și VGA. Display-ul este un LCD LED strălucitor, cu o diagonală clasică de 15,6 inch și o rezoluție de 1366 x 768 pixeli, ce oferă imagini clare și plăcute.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design elegant,
  • HDMI,
  • USB 3.0,
  • tastatură chiclet,
  • portabil

Contra:

  • nu are bluetooth

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X551CA-SX024D este un laptop multimedia cu specificații excelente, ce cu siguranță se va încadra în bugetul celor ce nu își permit să aloce sume impresionante pentru o astfel de achiziție.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.