Asus X551CA-SX022D – un laptop multimedia ieftin

Cu toții ne dorim laptopuri aspectuase, cu o configurație destul de bună, însă nu toți ne permitem să scoatem din buzunar sume impresionante pentru astfel de device-uri. Pentru această categorie Asus propune modelul Asus X551CA-SX022D, un laptop cu un preț de aproximativ 1100 lei (verifică preț actualizat), destul de mic, ținând cont că se bucură de un design destul de plăcut și totodată de specificații destul de bune.

Din punct de vedere al designului vorbim de un laptop extrem de bine pus la punct, ce poate concura fără doar și poate cu modele cu mult mai scumpe. Laptopul face parte din seria X, ceea ce înseamnă că va avea aceleași caracteristici din punct de vedere al aspectului, ca și modelele mai bine dotate. Carcasa este realizată dintr-un plastic mat, cu o textură plăcută, astfel încât să nu rămână urmele mâinilor atunci când îl atingeți.

În momentul în care deschideți clapeta, veți constata cu plăcere, că deși vorbim poate de unul dintre cele mai ieftine modele de pe piață la ora actuală, acesta dispune totuși de tastatură chiclet, o tastatură ce conferă confort și plăcere în momentul utilizării ei. Tastele sunt bine distanțate și totodată destul de silențioase, pentru a nu deranja în momentul tastării. De asemeni mă bucur să observ că dispune și de bloc numeric, ce cu siguranță se va dovedi de un real folos pentru cei ce desfășoară activități office.

Finisajele sunt foarte bine realizate, iar materialele folosite sunt de o calitate excelentă. Touchpad-ul este mult mai mare decât la alte laptopuri, ceea ce vă va permite o lejeritate mai mare în folosire, iar în cazul în care erați obișnuiți cu mouse-ul, nu vă va fi greu să vă dezobișnuiți de el. Cântărește numai 2,15 kg, ceea ce îi conferă portabilitate, și îl face să fie ușor de transportat fie că mergeți la o ședință, fie că vă deplasați într-o călătorie.

Poze cu laptopul Asus X551CA-SX022D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior laptopul vine cu un procesor Intel Celeron Dual Core, un model 1007U cu 2 nuclee, tactat la 1,5 GHz, cu un cache de 2048KB. Încorporează și o placă video integrată, un chipset Intel HD Graphics, ce îl recomandă pentru o utilizare office și multimedia. Pentru cei interesați de gaming ar fi bine să vă orientați câtre un laptop mult mai puternic, cu un procesor mai bun și o placă video dedicată.

Memoria RAM are o capacitate de 2 GB DDR3, dar poate fi extinsă până la 8 GB destul de ușor, asta în cazul în care vi se pare că ar fi insuficienți cei cu care vine din dotare, iar capacitatea hard disk-ului este destul de mică de doar 320 GB, dar la un asemenea preț nici nu are de ce să ne surprindă. Și până la urmă dacă vi se pare că spațiul este prea mic puteți opta pentru a urca in cloud fișiere, poze, filmulețe, etc).

Display-ul este un LCD LED cu caracteristici clasice, 15,6 inch diagonala și 1366 x 768 pixeli rezoluția. Ecranul este lucios, ceea ce vă va împiedica să utilizați laptopul în exterior, deoarece se va reflecta soarele și practic nu veți vedea nimic.

Pe partea de conectivitate, modelul Asus dispune de o gamă destul de bogată, ce acoperă cam toate nevoile de care utilizatorul unui asemenea model ar avea nevoie: DVD RW, cameră WEB HD, cititor de carduri SD, microfon, HDMI, USB 2.0, USB 3.0 și VGA(pentru a conecta un monitor). Sonorizarea este asigurată de sistemul SonicMaster, ce îmbogățește partea vizuală.

Mai jos veți putea urmări un clip video cu un model similar.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design elegant,
  • HDMI,
  • USB 3.0,
  • tastatură chiclet,
  • portabil,
  • ieftin

Contra:

  • hard disk-ul este de doar 320 GB

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X551CA-SX022D este un model excelent pentru cei ce își doresc un laptop ieftin, cu o configurație destul de bună pentru activitățile office și multimedia.

User Rating: 0.53 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.