Asus X551CA-SX014H – un laptop multimedia interesant

Simți nevoia să faci un upgrade de la vechiul PC, la un laptop cu specificații mult mai bune și mai complete? Dar totuși nu îți permiți să investești o sumă foarte generoasă într-o astfel de achiziție? Atunci ar trebui să îți arunci un ochi peste modelul Asus X551CA-SX014H. Are un preț de aproximativ 2000 lei (verifică preț actualizat), deloc mare având în vedere că dispune de o configurație atât de complexă.

În primul rând laptopul dispune de un design interesant, întocmai cum ne-a obișnuit producătorul taiwanez. Carcasa este realizată dintr-un plastic negru, ușor texturat, ce nu reține inesteticele amprente, pe care le întâlnim de regulă la modelele cu carcasă lucioasă. Laptopul dispune de o tastatură antistropi, ce este însoțită și de blocul numeric, atât de util în cazul activităților office. De acum tastarea va fi ușoară și silențioasă, astfel că activitățile de zi cu zi le veți desfășura într-un mod mult mai plăcut. Vei remarca un touchpad ceva mai mare decât la modelele convenționale, ce are control multi-touch și îți ușurează diferite funcții precum derulare și zoom-ul. Cântărește numai 2,15 kg, adică discutăm despre un model ușor și practic, ce poate fi strecurat în geantă și transportat cu lejeritate.

Poze cu laptopul Asus X551CA-SX014H

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Asus X551CA-SX014H este animat la interior de un procesor Intel Core i3, un model 3217U, construit pe arhitectura de 22 nm, ce funcționează la o frecvență de 1,8 Ghz. Placa video Intel HD Graphics 4000 recomandă utilizarea laptopului îndeosebi pentru activități office și multimedia, dar cu siguranță se va descurca destul de decent și în cazul jocurilor. Totuși pentru cei ce își doresc un laptop pentru gaming, ar fi indicat să se orienteze la un model cu placă video dedicată, ce va face față unei grafici ceva mai solicitante.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, suficient din punctul meu de vedere pentru o utilizare decentă, dar poate fi upgradată până la 8 GB fără nici o problemă. Hard disk-ul este de 500 GB și funcționează cu o viteză de rotație de 5400 rpm, pentru mulți destul de insuficient, dar nu trebuie să uitați că există varianta de a urca in cloud poze, filmulețe, etc sau opțiunea unui Hard disk extern.

La capitolul conectivitate, laptopul Asus este echipat cu o gamă destul de bogată și variată: DVD RW, cameră WEB HD, cititor de carduri, HDMI, USB 2.0, USB 3.0(pentru un transfer de date rapid) și VGA(pentru optimizarea productivității puteți conecta un monitor extern).

Pe partea de sonorizare laptopul încorporează tehnologia SonicMaster și Asus AudioWizard, ce aduce un aport simțitor în ceea ce privește calitatea audio. Mai precis veți simți nuanțele fiecărui instrument în parte.

Display-ul este cel clasic un LCD LED de 15,6 inch, cu o rezoluție de 1366 x 768 pixeli, ce oferă imagini spectaculoase. Ca și caracteristică aparte acesta este de tip Glare, ceea ce înseamnă că nu poate fi utilizat în exterior deoarece lumina se reflectă în ecran și nu veți putea vedea mai nimic.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design elegant,
  • tastatură chiclet,
  • USB 3.0,
  • HDMI,

Contra:

  • nu are bluetooth

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X551CA-SX014H este un laptop multimedia cu un raport calitate-preț foarte bun, ce se va descurca excelent indiferent de sarcinile la care va fi supus.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.