Asus X550ZE-DM049D – laptopul bun în multitasking

Dacă îți dorești un laptop pentru muncă, distracție sau înlocuirea unui sistem desktop obișnuit care să se miște binișor, ai nevoie de un model cu un procesor decent, o placă grafică dedicată și o memorie care să poată susține multitasking-ul. Asus X550ZE-DM049D se potrivește perfect acestei descrieri și oferă în plus un ecran Full HD și un design atractiv, totul la un preț avantajos. Modelul poate fi găsit în magazine la prețul de  aproximativ 2400 lei (verifică preț actualizat)Pentru cei care vor să îl cumpere în rate, acestea încep din jurul sumei de 80 de lei. Dacă avem în considerare ecranul Full HD, configurația performantă și portabilitatea ridicată, modelul este unul foarte atractiv din toate punctele de vedere.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Designul este cel specific celor de la Asus, având un aspect elegant și profesional. Liniile sunt bine conturate și inspiră calitatea, iar modelul este unul foarte subțire, fiind ultra portabil. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic mat de calitate superioară și este disponibilă într-o combinație plăcută de negru și argintiu. Capacul și zona de sprijin pentru mâini au suprafețele texturate, amprentele fiind astfel ținute la distanță, iar senzația la atingere fiind foarte plăcută. Tastatura include și partea numerică, fiind utilă pentru gaming sau lucrul cu cifre. Touchpad-ul are dimensiuni generoase și este precis, oferind un control foarte bun. Dimensiunile laptopului sunt de 380 x 25.1 x 251 mm, iar greutatea acestuia este de doar 2.2 kg. Prin urmare modelul este ușor de transportat peste zi sau în călătorii.

Poze cu laptopul Asus X550ZE-DM049D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este de tip LED ultra slim și are o diagonală de 15.6 inch. Este anti-glare, așa că reflexia este redusă, iar vizibilitatea este foarte bună. Rezoluția este de 1920 x 1080 pixeli, imaginile Full HD arătând impecabil și oferind o experiență plăcută indiferent de tipul de activitate desfășurată.

Configurația tehnică se remarcă printr-un procesor AMD Quad-Core din seria A10 care are o putere de 2.5 Ghz. Prin tehnologia Turbo Boost acesta poate genera o putere suplimentară de până la 3.4 GHz atunci când sistemul de operare este suprasolicitat. Configurația este completată de o memorie RAM de 8 GB DDR3 și o placă video dedicată AMD Radeon R7 M265DX cu o memorie video de 2 GB.  Prin urmare, multitasking-ul este foarte bun și vei putea rula fără probleme tot felul de programe, conținut video sau jocuri.

Asus X550ZE-DM049D are un hard-disk cu o capacitate de 1 TB, fiind mai mult decât generos. Pentru partea multimedia există tehnologia audio Sonic Master care are la bază difuzoare stereo și o cameră web VGA care face posibile convorbirile pe Skype.

La nivelul conectivității sunt disponibile 2 port-uri USB 3.0 care oferă o viteză ridicată de transfer, 1 port HDMI, 1 port mini-VGA și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate face prin Wi-Fi  sau cablu. De asemenea, este inclusă și tehnologia Bluetooth 4.0 care permite transferul rapid de fișiere multimedia pe dispozitive precum tabletele sau smartphone-urile. În ceea ce privește autonomia, laptopul are o baterie Li Ion cu 4 celule care oferă o autonomie de lucru de până la 6 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • Full HD,
  • 1TB,
  • 8 GB RAM,
  • placă video dedicată

Contra:

  • mi-ar fi plăcut să vină echipat cu un procesor mai puternic.

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Asus X550ZE-DM049D este un laptop elegant, echipat corespunzător atât pentru activitățile office, cât și pentru un gaming ocazional.

User Rating: 3.65 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.