ASUS X550VX-XX017D – un laptop pentru geek-ul din noi

ASUS X550VX-XX017D este unul dintre laptopurile cu cel mai bun raport calitate-preț. Vine cu specificații de top pentru care vei plăti aproximativ 3100 lei (verifică preț actualizat), un preț corect, ținând cont că avem o configurație atât de puternică.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și evoMAG.

Vorbim de un laptop atractiv, exact cum ne-a obișnuit producătorul taiwanez, detalii, rafinament, materiale calitative. Modelul este disponibil într-o combinație de nuanțe reușită,  negru cu argintiu, ce atrage din prima clipă. Carcasa din pastic este brăzdată de o textură concentrică, ce evidențiază discret logo-ul producătorului, situat în centru. De cum ridici clapeta laptopului, te întâmpină o tastatură ergonomică de tip chiclet. Blocul numeric este și el prezent la datorie, pentru a ușura activitățile de tip office. Cursa tastelor este joasă, așa că nu este deranjantă nici pentru tine, dar nici pentru cei din jur. În punctul cel mai înalt, grosimea laptopului atinge 29,2 mm, iar greutatea este de 2,4 kg. Mi-ar fi plăcut să fie ceva mai ușor, dar cu siguranță la un preț atât de bun nu le poți avea pe toate.

Poze cu ASUS X550VX-XX017D

ASUS X550VX-XX017D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, laptopul este animat de un procesor Intel core I7, 6700HQ, un model ce face parte din familia Skylake, cunoscută pentru eficiența pe parte de consum, dar și pentru rapiditate. Procesorul este tactat la o frecvență de 2,6 GHz, cu posibilitate extinderii până la 3,5 GHz prin tehnologia Turbo Boost.

Laptopul taiwanezilor vine cu o memorie RAM integrată de 8 GB DDR4, însă și cu un slot liber, ce permite utilizatorului să opteze pentru un upgrade la nevoie. Capacitatea de stocare este de tip SSD, de 256 GB. Îmi place, asta înseamnă că sistemul de operare se va încărca super rapid. Chiar dacă nu are o capacitate de stocare foarte mare, nu-ți fă griji, cei 256 GB vin la pachet cu un mare beneficiu, obligă utilizatorul să fie cât mai ordonat și să evite păstrarea fișierelor inutile.

Placa video dedicată, este un model nVidia GeForce GTX 950M, de 2 GB GDDR5, ce face ca laptopul să se descurce excelent nu doar cu activitățile lejere, ci și cu gaming sau chiar și editare.

Pe partea de conectivitate, laptopul este dotat cam cu toate porturile necesare: un port USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, un port HDMI, VGA, cititor de carduri și DVD RW. Mi-aș fi dorit să văd și un port USB Type C. Nu de alta, dar este un standard care vine anul acesta pe tot mai multe device-uri, așa că mă aștept ca trecerea definitivă la USB Type C să se facă în următorii 2-3 ani.

Ca și celelalte notebook-uri din seria X, și acesta vine dotat cuo sonorizare SonicMaster și Audio Wizard, ce oferă un sunet calitativ, omnidirecțional și un bas echilibrat.

Display-ul este cel clasic, un LCD LED de 15,6 inch, cu o rezoluție HD.  Ecranul este Glare(strălucitor) și face ca utilizarea laptopului la exterior, într-o lumină puternică să fie compromisă. Practic, dacă se reflectă lumina în display, nu se mai vede mare lucru.

Autonomia ajunge undeva până la 4 ore de lucru, destul de decent zic eu.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut
  • preț bun
  • procesor Intel Core i7, Skylake
  • placă video dedicată nVidia
  • SSD de 256 GB

Contra:

  • nu are USB Type C

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.8
Conectivitate - 8.8
Performanțe - 9.1

8.9

O alegere inspirată

ASUS X550VX-XX017D este un laptop cu o configurație puternică, ce vine la un preț extrem de accesibil. Are SSD, placă video dedicată, un procesor puternic și este pregătit pentru activitățile de zi cu zi, dar și pentru distracție.

Vezi în magazin
User Rating: 3.95 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.