Asus X550LNV-XX574D – laptopul performant la preț bun

Laptopul Asus X550LNV-XX574D este unul dintre modelele care atrag atât prin design, cât și prin configurație și calitatea ecranului, oferind astfel un pachet complet și fiind ideal pentru orice tip de activitate. Poate fi găsit în magazine la prețul de  aproximativ 3000 lei (verifică preț actualizat). Având în vedere faptul că laptopul are un ecran HD generos, un procesor Intel Core i7, placă video dedicată NVIDIA, o conectivitate ridicată și o autonomie de lucru bună, pachetul oferit este unul foarte atractiv. Raportul calitate-preț este unul bun mai ales datorită faptului că laptopul poate înlocui un sistem desktop și este, în același timp, portabil.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco.

Designul laptopului atrage prin aspectul compact și slim. Inspiră calitate, acest lucru fiind susținut de carcasa din aluminiu și importanța acordată detaliilor. Carcasa nu reține urmele de degete, așa că aspectul este mereu unul impecabil. Modelul este disponibil într-o combinație de argintiu și negru și are dimensiunile de 380 x 251 x 24.8 – 31.7 mm. Tastatura include și partea numerică, fiind potrivită mai ales pentru gameri și persoane care lucrează cu cifre. Touchpad-ul Smart Gesture are dimensiuni mari și oferă o experiență naturală de utilizare.

Poze cu laptopul Asus X550LNV-XX574D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul laptopului este de tip LED și are 15.6 inch, fiind destul de generos. Rezoluția display-ului este de 1366 x 768 pixeli. Tehnologia exclusivă ASUS Splendid asigură redarea unor culori mai vibrante. Imaginile HD se vor vedea impecabil pe ecran, indiferent dacă este vorba de pagini web, fotografii, filme sau jocuri.

La nivel tehnic laptopul se remarcă prin procesorul Intel Core i7 cu o frecvență de 2 Ghz. În plus, datorită tehnologiei Intel Turbo Boost 2.0, sistemul de operare poate cere o putere suplimentară atunci când este suprasolicitat și primește ajutorul nucleelor de pe procesor. Astfel, puterea procesorului poate ajunge până la 3.1 Ghz.

Asus X550LNV-XX574D mai dispune de o placă video dedicată NVIDIA GeForce 840M cu o memorie video DDR3 de 2 GB. Memoria RAM este de 12 GB. Configurația laptopului îi permite acestuia să ruleze chiar și jocuri de ultimă oră la un nivel competitiv, fiind astfel atractiv și pentru gameri. Din acest punct de vedere device-ul poate înlocui cu succes orice sistem desktop.

Laptopul are un hard-disk cu o capacitate de 1 TB, existând astfel suficient spațiu pentru conținut de toate felurile, de la filme, până la jocuri, muzică, programe etc.

La nivel multimedia se remarcă, în primul rând, sistemul audio. Datorită tehnologiilor SonicMaster și  Bang & Olufsen ICEpower, sunetul are un aspect foarte realist și este clar. Laptopul mai beneficiază de o cameră web HD cu microfon încorporat care face posibile convorbirile pe Skype. Camera este dotată cu un senzor senzitiv care funcționează ideal în orice condiții de iluminare.

La nivelul conectivității, laptopul beneficiază de 2 port-uri USB 3.0, 1 port USB 2.0, 1 port HDMI, 1 port VGA și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate face prin Wi-Fi  sau cablu și există și tehnologie Bluetooth 4.0 pentru transferul rapid de fișiere multimedia pe dispozitive precum tabletele sau smartphone-urile.

În ceea ce privește autonomia, laptopul are o baterie Li-ion cu 4 celule care oferă o autonomie de lucru de până la 6 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • 12 GB RAM,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată NVIDIA

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

Asus X550LNV-XX574D este un laptop elegant și totodată foarte bine echipat, reușind să se descurce excelent pe partea office, dar și în ceea ce priveste gamingul.

User Rating: 0.65 ( 1 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.