ASUS X550LNV-XX528D – laptopul performant accesibil

Laptopul ASUS X550LNV-XX528D este un model potrivit pentru cei ce își doresc un dispozitiv care să înlocuiască vechiul sistem desktop cu succes. Poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2500 lei (verifică preț actualizat). Modelul are unul dintre cele mai bune raporturi calitate-preț de pe piață. Configurația permite utilizarea acestuia pentru orice tip de activitate, de la cele de rutină precum navigarea pe internet, vizionarea de filme sau lucrul în diferite programe și până la gaming. Punctele forte ale laptopului sunt procesorul Intel Core i7, placa video dedicată și ecranul generos.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Flanco și Evomag.

La nivelul designului laptopul se remarcă printr-un aspect slim. Modelul este cu 5% mai subțire decât cele din seria anterioară. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic de calitate superioară și este prevăzută cu un strat mat și texturat care să nu păstreze amprentele. Laptopul este disponibil într-o combinație de argintiu și negru. Tastatura oferă o experiență plăcută de tastare și include și partea numerică, fiind utilă pentru cei care vor să ruleze jocuri. Touchpad-ul este de tip multi-touch și acceptă diverse funcţii prin care să poată înlocui mouse-ul, precum click-ul, derularea paginilor, zoom etc. Dimensiunile laptopului sunt de 380 x 31.7 – 24.8 x 251 mm, iar greutatea acestuia este de 2.3 kg.

Poze cu laptopul ASUS X550LNV-XX528D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este de tip LED și glare și are o diagonală de 15.6 inch.  Rezoluția HD este de 1366 x 768 pixeli și redă imagini de calitate superioară, în culori strălucitoare și vibrante.

La nivelul dotărilor tehnice laptopul se remarcă printr-un procesor cu două nuclee Intel Core i7 cu o putere de 2 Ghz. Datorită tehnologiei Turbo Boost 2 celulele de pe procesor pot fi activate pentru a genera o putere de 3.1 Ghz atunci când sistemul de operare solicită acest lucru. Prin urmare, lucrul în multitasking atinge un nivel înalt, putând fi rulate lejer și jocuri. Laptopul mai dispune de o memorie DDR3 de 4 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce 840M care are la bază tehnologia NVIDIA Optimus.

Capacitatea de stocare este de 1 TB, existând astfel suficient spațiu pentru filme, muzică, programe, jocuri etc. HDD-ul are o viteză de rotație de 5400 rpm și oferă un randament bun.

La nivel multimedia ASUS X550LNV-XX528D se remarcă printr-un sistem audio asigurat de tehnologia Sonic Master. Sunetul redat este clar, puternic și omnidirecțional. Laptopul mai beneficiază de o cameră web HD și are microfon încorporat, făcând astfel posibile convorbirile pe Skype.

Laptopul dispune de o unitate DVD RW și cititor de carduri. La nivelul conectivității laptopul mai beneficiază de 2 port-uri USB 3.0 care permit o viteză de transfer de până la 10 ori mai rapidă, 1 port HDMI și 1 port VGA. Conexiunea la internet se poate stabili prin cablu sau prin Wi-Fi. Laptopul poate comunica și prin tehnologie Bluetooth.

În ceea ce privește autonomia, laptopul are o baterie Li-ion de 4 celule și rezistă până la 6 ore la un nivel standard de utilizare.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată NVIDIA,

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Conectivitate
Performanțe

ASUS X550LNV-XX528D este un laptop elegant, dar totodată puternic, ce se va dovedi o investiție excelentă pentru cei ce vor să pună bazele unei afaceri.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.