Asus X550LDV-XX623D – te pregătește de școală

În sfârșit te-ai hotărât să-ți achiziționezi un laptop cu specificații decente, dar care să nu-ți afecteze bugetul într-un mod grav? Atunci cu siguranță vei lua în calcul și varianta Asus X550LDV-XX623D atunci când te vei decide asupra unui model. De ce? E simplu, costă aproximativ 1850 lei (verifică preț actualizatși îți oferă specificații extraordinare, dar și un design pe măsură.

Vorbind de aspect nu pot să nu remarc faptul că laptopul Asus se bucură de o eleganță și o finețe aparte. Are un profil mai subțire cu 5% decât laptopurile din seria anterioară și găzduiește un touchpad mult mai mare decât întâlnim la modelele clasice, ceea ce înseamnă că te vei descurca mult mai ușor în cazul în care erai obișnuit cu utilizarea mouse-ului. Finisajul concentric de pe capac evidențiază în mod discret logo-ul producătorului. De îndată ce îi ridici clapeta te vei convinge că este exact ceea ce ai nevoie.

Tastatura completă de tip chiclet asigură confort și acuratețe în tastare, astfel că sesiunile de lucru prelungite nu te vor obosi, dar nici nu vor necesita o verificare îndelungată pentru a te asigura că nu ai tastat greșit, așa cum bine știm că se mai întâmpla în cazul modelelor convenționale. Device-ul cântărește numai 2,3 kg, prin urmare nu va fi greu de transportat, indiferent de destinație. De acum te va putea însoți pretutindeni, iar activitățile tale de zi cu zi vor fi în perfectă ordine.

Poze cu laptopul Asus X550LDV-XX623D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Dacă pe partea de design, producătorul impresionează prin atenția pe care o acordă micilor detalii, ei bine nici pe partea tehnică situația nu stă altfel. Mai precis la interior laptopul este animat de un procesor Intel Core i3, 4010U, un model Haswell, lansat de câteva luni, ce numără 2 nuclee și atinge o viteză de rotație de 1,7 GHz. Avantajul vitezei de rotație nu atât de mare este acela că ajută laptopul să își conserve energia ceva mai bine.

Puterea procesorului este completată de placa video integrată Intel HD Graphics 4400, ideală pentru desfășurarea activităților office și multimedia. Pentru jocuri Asus X550LDV-XX623D încorporează încă o placă video dedicată, un chipset NVIDIA GeForce 820M de 2 GB DDR3, destul de puternică încât va face față graficii avansate folosită în jocurile cele mai noi de pe piață.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, din punctul meu de vedere suficientă pentru un utilizator nu foarte pretențios, dar există și posibilitatea unui upgrade de până la 8 GB în cazul în care cei din dotare nu mai fac față cerințelor. În ceea ce privește hard disk-ul recunosc cinstit că m-aș fi bucurat să văd ceva mai mult decât cei 500 GB, dar cu siguranță și prețul ar fi fost altul. Până la urmă, la nevoie se poate opta pentru un hard extern, ce poate fi achiziționat și cu o sumă de 250 lei.

Display-ul nu este cu nimic diferit de cele standard, adică un LCD LED de 15,6 inch, cu o rezoluție HD. Vorbim de un model Glare(strălucitor), ce nu permite folosirea laptopului în exterior, deoarece se reflectă lumina în ecran și practic nu se va vedea nimic.

La capitolul conectivitate vei găsi tot ceea ce ai nevoie: cameră WEB HD, cititor de carduri, port HDMI, 2 porturi USB 3.0(te ajută să transferi datele mult mai rapid), un port USB 2.0, VGA(îți permite conectarea unui monitor extern) și bluetooth. Sonorizarea este susținută de tehnologia SonicMaster, binecunoscută pentru redarea unui sunet de înaltă fidelitate. Nu te vei sătura să tot asculți melodiile preferate.

Păreri pro şi contra

Pro

  • procesor Haswell,
  • USB 3.0,
  • HDMI,
  • portabil,
  • tastatură chiclet,
  • placa video dedicata

Contra:

  • nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X550LDV-XX623D este un laptop cu o configurație decentă, ce îți asigură confortul necesar pe toată perioada utilizării.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.