Asus X550LC-XX158D – procesor Haswell și placă video NVIDIA

Trăim într-o eră a tehnologiei, în care cu toții ne dorim laptopuri puternice, care să ne ajute să ne dezvoltăm cât mai mult pe toate planurile, însă de multe ori nu ne permitem să alocăm sume atât de mari pe un asemenea device. Un model cu o configurație destul de bună, ce se încadrează într-un preț rezonabil este laptopul Asus X550LC-XX158D. Îl puteți achiziționa cu o sumă de aproximativ 2240 lei (verifică preț actualizat), deloc mare ținând cont că vorbim de un laptop destul de puternic.

Din punct de vedere al designului vorbim de un laptop din seria X, o serie extrem de reușită a producătorului, ce se bucură de un aspect plăcut și o configurație pe măsură. Modelul Asus este un laptop elegant, modern, realizat cu mult rafinament. Carcasa neagră este lucioasă și are inserat un model cu cercuri concentrice destul de discrete.

Când ridici clapeta se remarcă pe o suprafață argintie, o tastatură antistropi, cu taste plăcute la atingere, ce asigură confortul pe care orice utilizator și l-ar putea dori. Putem observa că și partea numerică este prezentă, pentru a ușura munca celor ce desfășoară activități office. Touchpad-ul este un model cu control multi-touch, ce înlocuiește cu succes utilizarea mouse-ului. Cântărește 2,3 kg, ceea ce înseamnă că poate fi încadrat în categoria device-urilor portabile. Îl puteți strecura în bagajul de mână în cazul în care obișnuiți să călătoriți.

Poze cu laptopul Asus X550LC-XX158D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul Asus X550LC-XX158D este animat de un proceesor Haswell de ultimă generație, și anume, un model Intel Core i5, 4500 U, cu 2 nuclee, realizat pe arhitectura de 22 nm. Funcționează cu o frecvență de 1,6 GHz, destul de mică ați putea spune, dar această frecvență este folosită pentru activitățile mai puțin solicitante, iar pentru cele ce presupun o procesare mai mare, intră în funcțiune tehnologia Turbo Boost și frecvența ajunge la 2,6 GHz. Procesorul dispune de o placă video integrată, un model Intel HD Graphics 4400, folosită pentru partea office și multimedia în general.

Memoria RAM este de 4 GB DDR3, suficientă pentru o utilizare decentă, dar poate suferi un upgrade de până la 8 GB în cazul în care aveți nevoie de mai mult. În ceea ce privește hard disk-ul, capacitatea de stocare a datelor este de 500 GB și are o viteză de rotație de 5400 rpm. Aș fi preferat ca laptopul să vină echipat cu un SSD, dar îmi dau seama că acest lucru presupunea și un preț mai mare.

Pentru gameri, este bine de știut că laptopul dispune și de o placă video dedicată, un chipset NVIDIA GeForce GT 720M, de 2 GB DDR3, ce va face față cu decență chiar și jocurilor cu o grafică avansată.

Pe partea de conectivitate, producătorul taiwanez dotează modelul cam cu tot ceea ce ar avea nevoie un utilizator în mod normal: DVD RW, cameră WEB HD, cititor de carduri SD, HDMI, 2 porturi USB 3.0(pentru un transfer de date mai rapid), un port USB 2.0, VGA(pentru conectarea unui monitor) și bluetooth.

Sonorizarea este îmbogățită de sistemul SonicMaster, ce aduce un aport de calitate, claritate și un sunet omnidirecțional, astfel încât veți putea distinge nuanțele fiecărui instrument. Sistemul de operare cu care vine este cel gratuit Free DOS, dar va trebui să îl înlocuiți cu Windows 8.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut,
  • portabil,
  • tastatură chiclet,
  • HDMI,
  • USB 3.0

Contra:

  • hard disk-ul are o capacitate destul de mică

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X550LC-XX158D este sprijinul de care ai nevoie pentru ca reușita în afaceri să fie sigură, dar și pentru momente de relaxare interesante.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.