Asus X550LB-XX022D – puternic și elegant

În ultima perioadă laptopurile puternice sunt la mare căutare, și asta datorită aplicațiilor și programelor tot mai complexe pe care le utilizăm fie în scop personal, fie în cadrul jobului nostru, dar nu întotdeauna ne permitem să alocăm o sumă importantă de bani pentru achiziția unor astfel de device-uri. Un model care după părerea mea ar putea satisface nevoile unui utilizator dornic de o configurație complexă, dar care să nu îi producă o gaură în buget, ar putea fi laptopul Asus X550LB-XX022D. Are un preț de aproximativ 2650 lei (verifică preț actualizat), un preț decent aș putea adăuga, ținând cont nu doar de specificațiile sale extraordinare, ci și de aspectul său interesant.

Modelul face parte din seria X a producătorului, cunoscută pentru eleganță și rafinament. Vorbim de un laptop modern, cu un capac din plastic negru, cu finisaj concentric, ce te va duce cu gândul la laptopurile premium. În centru se evidențiază discret logo-ul producătorului. De îndată ce ridici clapeta, vei remarca o tastatură negră, de tip chiclet, ce se evidențiază pe o suprafață argintie. Blocul numeric este și el prezent pentru a forma o tastatură completă, astfel încât utilizatorul dispune de tot confortul pentru a-și desfășura activitățile în cele mai bune condiții.

Se observă un touchpad mare, cu control intuitiv multi-point, ce te ajută să te dezobișnuiești de mouse, în cazul în care obișnuiai să îl folosești înainte. Cântărește numai 2,3 kg, ceea ce presupune că vorbim de un model portabil, ușor de transportat și de strecurat în geanta de mână, indiferent că mergem la o ședință sau călătorim în altă țară. Dispune și de tehnologia IceCool, pentru ca lungile sesiuni de multitasking să nu se mai transforme într-un chin datorită supraîncălzirii. Această tehnologie menține palm-rest-ul rece, pentru o utilizare confortabilă, chiar și pe timp de vară, când vom avea ceva mai mult de lucru.

Poze cu laptopul Asus X550LB-XX022D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior laptopul Asus X550LB-XX022D  vine echipat cu un procesor din generația Haswell, și anume un Intel Core i7, 4500 U, cu 2 nuclee, realizat pe tehnologia de 22 nm, ce este tactat la o frecvență de 1,8 GHz, atunci când se desfășoară activități uzuale, nu foarte solicitante, dar prin Turbo Boost, frecvența poate ajunge și la 3 GHz, dar asta se întâmplă atunci când încercați aplicații ce presupun o grafică foarte bună. Procesorul dispune și de o placă video integrată, un model Intel HD Graphics 4400, utilizat pentru aplicațiile office și multimedia.

Memoria RAM are o capacitate de 4 GB DDR3, suficientă pentru o utilizare uzuală, dar pentru cei ce totuși o consideră mică, este bine de știut că pot opta pentru un upgrade de până la 8 GB, iar hard disk-ul are o capacitate de 750 GB, suficient pentru a stoca poze, filmulețe, etc.

În ceea ce privește display-ul, vorbim de cel clasic, întâlnit la marea majoritate a laptopurilor, și anume, un LCD LED de 15,6 inch, cu o rezoluție HD, ce asigură o imagine clară, cu un contrast destul de bun.

Placa video dedicată este un model NVIDIA GeForce GT 740M de 2 GB DDR3, destul de bună, ce se va descurca excelent pe partea de jocuri, inclusiv în cazul celor mai recent apărute, dar și în cazul editărilor de poze, etc.

Pe partea de conectivitate, laptopul dispune de o gamă bogată și destul de variată: DVD RW, cameră WEB HD, cititor de carduri SD, HDMI, 2 porturi USB 2.0, un port USB 3.0 și VGA(pentru a conecta un monitor). La capitolul sonorizare, Asus Seria X vine echipat cu tehnologia SonicMaster, pentru a reda un sunet fin, de înaltă fidelitate.

Păreri pro şi contra

Pro

  • design plăcut,
  • procesor Intel Core i7, Haswell,
  • tastatură chiclet,
  • placă video dedicată,
  • sonorizare SonicMaster

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

 

Verdictul Gadget-Review.Ro

Design
Performanţe
Conectivitate

Asus X550LB-XX022D este un laptop puternic, cu un design extraordinar de elegant, ce te va sprijini atât în activitățile office, cât și în cele mai solicitante.

User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.