ASUS X550JX-XX130D – atât pentru activitatea de zi cu zi, cât și pentru distracție

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9
Conectivitate - 8.7
Performanțe - 8.8

8.8

O alegere inspirată

ASUS X550JX-XX130D este un laptop cu o configurație puternică, potrivit atât pentru activitățile de zi cu zi, cât și pentru distracție.

Vezi în magazin
User Rating: 4.03 ( 2 votes)

Cu toții ne dorim laptopuri cât mai performante, însă nu toți suntem și dispuși să plătim un preț pe măsură. ASUS X550JX-XX130D este unul dintre notebook-urile cu un raport calitate-preț extrem de avantajos. Poate fi găsit în oferta magazinului eMAG, la prețul de aproximativ 2599 lei(verifică preț actualizat), un preț ce poate varia în funcție de promoții. Poate fi achiziționat și în rate lunare de 171 lei.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Evomag, Cel și Altex. 

Din punct de vedere al designului, vorbim de un laptop elegant, de o frumusețe aparte, întocmai cum ne-a obișnuit producătorul taiwanez. Este disponibil pe o nuanță de gri metalic, cu un finisaj discret de cercuri concentrice pe carcasă. Rafinamentul și eleganța sunt la ele acasă atunci când vorbim despre acest model.

De îndată ce îi ridici clapeta, te întâmpină o tastatură completă de tip chiclet, cu taste joase, bine distanțate, ce îți conferă confortul necesar pentru o tastare rapidă și plăcută. Beneficiază și de tehnologia IceCool, ce păstrează temperatura de 28 °C – 35°C la suprafața suportului de palme. Laptopul cântărește 2,45 kg, ceea ce înseamnă că vorbim de un model portabil, ce poate fi strecurat în bagaje în cazul în care îți place să călătorești.

Poze cu ASUS X550JX-XX130D

ASUS X550JX-XX130D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

La interior, este animat de un procesor Intel Core i7, 4720HQ, un model din generația mai veche, Haswell, realizat pe arhitectura de 22nm. Procesorul este tactat la o frecvență de 2,6 GHz, dar în cazul activităților foarte solicitante, ajunge și până la 3,6 GHz. Puterea procesorului este susținută de memoria RAM de 4 GB DDR3, suficientă pentru o utilizare decentă.

Capacitatea de stocare este de tip HDD, de 1 TB, cu o viteză de rotație de 7200 rpm, suficient pentru nenumăratele amintiri surprinse în vacanțe, dar și pentru alte fișiere.

Placa video dedicată este un chipset NVIDIA GeForce GTX 950M de 2 GB DDR3, ce recomandă utilizarea laptopului nu doar pentru activitățile office și multimedia, ci și pentru un gaming antrenant.

La capitolul conectivitate, laptopul vine echipat cu: un port HDMI, VGA(în cazul în care vrei să conectezi un monitor, pentru a lucra mai eficient), 2 porturi USB 3.0(pentru un transfer de date cu până la de 10 ori mai rapid), un port USB 2.0, bluetooth, DVD RW, cameră WEB(pentru conversații mai plăcute), cititor de carduri SD și o pereche de difuzoare integrate SonicMaster.

Sunetul este incredibil de precis și clar, chiar și atunci când volumul este la maxim. Tehnologia AudioWizard te ajută să optimizezi sunetul cu ajutorul a șase moduri de audiție pre-setate. Interfața intuitivă îți permite să selectezi rapid modul de audiție dorit.

Display-ul este un LCD LED cu o diagonală standard de 15,6 inch, ce are o rezoluție HD, de 1366 x 768 pixeli. Ecranul este strălucitor(Glare), ceea ce înseamnă că laptopul nu poate fi utilizat la exterior, datorită faptului că lumina puternică se va reflecta în el și nu vei reuși să vezi mai nimic.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • procesor Intel Core i7,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată,
  • design extrem de elegant,
  • preț avantajos

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.