Review ASUS X550JX-XX129D – cu un raport performanțe-preț avantajos

ASUS X550JX-XX129D este un laptop cu o configurație medie, potrivită pentru activitățile office și multimedia, dar și pentru un gaming ocazional. Notebook-ul poate fi găsit în oferta eMAG, la prețul de aproximativ 2999 lei (verifică preț actualizat). Prețul este ok, ținând cont că discutăm despre o configurație bună.

Are un design elegant, întocmai cum ne-a obișnuit producătorul taiwanez. Carcasa din plastic negru este fin texturată în cercuri concentrice și pune în valoare logo-ul producătorului. Tastatura completă este ergonomică, tastele au cursa scurtă, fiind destul de silențioase în utilizare. Cântărește 2,45 kg și atinge 32,7 mm în punctul cel mai înalt, așa că nu îți va fi greu să îl pui într-un rucsac și să îl iei cu tine atunci când ai nevoie. Faptul că este dotat cu tehnologia IceCool, îl ajută să nu se încălzească prea tare, însă în cazul în care vei testa jocuri cu grafică ceva mai avansată, s-ar putea să ai nevoie de un cooling pad.

Poze cu ASUS X550JX-XX129D

ASUS X550JX-XX129D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Laptopul vine echipat la interior cu un procesor Intel Core i5, 4200H, un procesor ce face parte dintr-o generație ceva mai veche, dar care își face treaba destul de bine. Este tactat la o frecvență de 2,8 GHz, dar cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost poate ajunge până la 3,4 GHz în cazul activităților mai solicitante.

Memoria RAM de 4 GB DDR3 poate fi suplimentată cu încă 4GB la nevoie. Laptopul vine cu un slor liber, ce permite adăugarea unei memorii RAM destul de ușor. Storage-ul este de tip HDD, de 1 TB și rulează la 7200 rpm, dar nu ar fi rău să îi adaugi și un SSD pe care să fie instalat sistemul de operare.

Placa video dedicată este un chipset NVIDIA GeForce GTX 950M de 2 GB DDR3, ce îl recomandă nu doar pentru activitățile office și multimedia, ci și pentru un gaming decent. Placa video duce jocuri cu grafică destul de avansată, dar la setări medii. Așa că dacă ești amator de gaming, poți testa destul de multe opțiuni.

Display-ul este un LCD LED de 15,6 inch, cu rezoluție HD, ce asigură imagini calitative. Este un ecran Glare, ce face ca laptopul să nu poate fi utilizat la exterior, într-o lumină puternică. Fiind un display strălucitor, lumina se reflectă totul în el și nu se mai vede nimic.

Am ajuns și la conectivitate, unde găsim o gamă destul de bogată de porturi: 2 porturi USB 3.0, 1 port USB 2.0, un port HDMI, VGA(în cazul în care vrei să conectezi un monitor la laptop), o ieșire audio, bluetooth, un DVD RW, o cameră WEB și un cititor de carduri SD Sonorizarea SonicMaster, împreună cu tehnologia AudioWizard permit utilizatorului să se bucure de o experiență plăcută, de un sunet fidel și echilibrat.

Păreri pro şi contra

Pro

  • preț mic
  • design plăcut
  • procesor Intel Core i5
  • HDD de 1 TB
  • portabil

Contra:

  • doar 4 GB de RAM

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Conectivitate - 8.9
Performanțe - 8.6

8.8

O alegere inspirată

ASUS X550JX-XX129D este un laptop cu o configurație decentă, ce se va descurca nu doar cu activitățile office și multimedia, dar și cu un gaming ocazional.

Vezi în magazin
User Rating: 3.25 ( 2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.