Asus X550JX-XX018D – un laptop puternic

Asus X550JX-XX018D este unul dintre modelele puternice ale producătorului taiwanez, ce se va potrivi de minune să facă față provocărilor solicitante de fiecare dată când este pus la treabă. Laptopul este potrivit celor ce au nevoie de un device puternic, care să se transforme într-un aliat de nădejde la nevoie. Are un preț de aproximativ 3899 lei(verifică preț actualizat), un preț reflectat de o configurație complexă, dar și de un design atrăgător.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Flanco.

Aspectul laptopului este întocmai așa cum ne-a obișnuit producătorul, rafinat și elegant. Atrage din prima clipă în care îl privești printr-un design modern. Carcasa cenușie, evidențiază delicat logo-ul producătorului și de îndată ce îi ridici clapeta se distinge o tastatură neagră, de tip chiclet pe o suprafață argintie. Vorbim de o tastatură antistropi, ușor de curățat, destul de silențioasă și plăcută în utilizare. Blocul numeric este și el prezent, pentru a ajuta în sarcinile de tip office, pentru a scuti timp și efort. Modelul Asus cântărește 2,45 kg, o greutate medie. Până la urmă nu vorbim nici de un laptop greu, dar nici de unul ușor precum un ultrabook.

Poze cu laptopul

Asus X550JX-XX018D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Sub capotă, laptopul Asus vine dotat cu un procesor Intel Core i7 4720HQ, un procesor Haswell, ce numără 4 nuclee și este tactat la o frecvență de 2,6 GHz, însă grație tehnologiei Turbo Boost, aceasta ajunge până la 3,6 GHz. Procesorul este realizat pe tehnologia de 22 nm și vine însoțit de o memorie RAM de 4 GB DDR3.

Capacitatea de stocare este de tip SSD de 240 GB ar trebui să fie suficientă pentru o utilizare decentă, însă dacă totuși ți se pare insuficient, nu uita că poți opta fie pentru un hard extern, fie pentru a urca in cloud poze, fișiere, clipuri, etc.

Placa video dedicată, de tip NVIDIA GeForce GTX 950M de 2 GB, face ca laptopul să se descurce excelent nu numai pe parte de activități office și multimedia, ci și pe parte de gaming, însă trebuie să știi ca acest laptop nu este un model dedicat pentru gaming.

Display-ul este un LCD de 15,6 inch, cu rezoluție HD, de 1366 x 768 pixli, ce impresionează prin imagini naturale și culori vii. Ca și caracteristică, este bine de știut că laptopul utilizează un ecran Glare, ce nu poate fi folosit în exterior, în bătaia luminii soarelui, deoarece reflecția te va împiedica să mai vezi mare lucru.

La capitolul multimedia, modelul Asus, vine dotat cu: un DVD RW, o cameră WEB, un cititor de carduri SD, și un sistem audio cu două difuzoare stereo și un microfon încorporat, ce vor face ca muzica să se audă destul de bine. În ceea ce privește porturile, ei bine laptopul dispune de: un port HDMI, un port USB 2.0, 2 porturi uSB 3.0, VGA și bluetooth. Autonomia ajunge undeva la 5 ore de utilizare, suficient încât să nu te îngrijorezi atunci când nu te afli lângă o priză.

Sistemul de operare preinstalat este Free DOS, ce te obligă fie că achiziționezi licența pentru windows 8.1, fie să cauți driverele.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • Intel Core i7,
  • tastatură chiclet,
  • placă video dedicată

Contra:

  • nu are rezoluție Full HD

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 9.2
Conectivitate - 9
Performanțe - 9.3

9.2

O alegere puternică

Asus X550JX-XX018D este un laptop cu o configurație puternică, potrivită pentru activități solicitante, ce are un preț destul de decent.

Vezi detalii
User Rating: 4.45 ( 1 votes)

Un comentariu

  1. Pot sa instalez direct Windows 10 pe el?
    Accepta driverele de windows 10?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.