Asus X550JX-XX016D – laptopul slim performant

Dacă ești în căutarea unui laptop care să îți permită realizarea tuturor activităților pentru care de obicei folosești sistemul desktop de care vrei să scapi din lipsă de spațiu, Asus X550JX-XX016D îți oferă un raport calitate-preț foarte bun. Este disponibil în magazine la un preț de aproximativ 2849 lei (verifică preț actualizat), acesta fiind un laptop care oferă o configurație foarte atractivă pentru prețul său. Modelul este potrivit atât pentru lucru, cât și pentru divertisment, fiind astfel ideal pentru cei care vor să schimbe vechiul sistem desktop cu o variantă portabilă, studenți, cei care călătoresc, cei care lucrează la birou etc.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinului Evomag.

Modelul are un design cu aspect profesional, culorile și texturile fiind foarte elegante. Carcasa este alcătuită dintr-un plastic calitativ și este disponibilă într-o combinație de griuri. Construcția este slim, ceea ce acordă puncte suplimentare pe partea de eleganță, iar capacul și zona de sprijin pentru mâini au suprafețele mate și texturate, ținând amprentele la distanță. Capacul este prevăzut cu un design atractiv cu cercuri concentrice. Tastatura include și partea numerică, așa că îți oferă o libertate mai mare de mișcare, în timp ce tastele sunt plate și ușor de apăsat, viteza de scris fiind una bună. La baza tastaturii vei găsi un touchpad foarte generos care funcționează ca un mouse și susține un control precis. Dimensiunile laptopului sunt de 380 x 29.2 – 31.7 x 251 mm, iar greutatea acestuia este de doar 2.45 kg.

Poze cu laptopul

Asus X550JX-XX016D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul are diagonala de 15.6 inch și oferă o vizibilitate foarte bună, imaginile fiind redate la rezoluția HD de 1366 x 768 pixeli și având o calitate standard, fără a ieși în evidență.

Configurația tehnică este mai mult decât atractivă, cuprinzând un procesor Intel Core i5 cu frecvența de 2.8 GHz și posibilitatea de boost până la 3.4 GHz, o memorie RAM de 4 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce GTX 950M. Performanța este astfel foarte bună și vei putea lucra fără probleme în multitasking, rula conținut în diferite formate și jocuri la un nivel decent. Placa video dedicată oferă o experiență multimedia mai complexă, așa că efectele se vor vedea mult mai bine și vei surprinde mai multe detalii. În ceea ce privește gaming-ul, vei putea juca jocuri ceva mai recente, dar modelul nu este unul dedicat acestei activități.

Laptopul are un hard-disk cu o capacitate de 1 TB, așa că ai la dispoziție un spațiu suficient de mare pentru a stoca toate programele, muzica, fotografiile etc.

Sunetul redat are o calitate bună, fiind asigurat de difuzoare stereo cu tehnologie Sonic Master. Pe partea multimedia vei mai găsi o cameră web VGA, un cititor de carduri SD și o unitate DVD RW.

În ceea ce privește autonomia, laptopul are o baterie Li Ion cu 4 celule care oferă o autonomie de lucru de 3-4 ore. Vei avea astfel acoperire atunci când călătorești sau lucrezi în afara biroului.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design elegant
  • performanță foarte bună, susținută de un procesor Intel
  • placă video dedicată NVIDIA
  • sunet de calitate

Contra:

  • deocamdată nimic

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Conectivitate - 8.9
Performanțe - 8.7

8.8

O alegere eficientă

Asus X550JX-XX016D este un laptop, cu o configurație destul de bună și eficientă pentru activitățile de zi cu zi, dar și pentru un gaming ocazional.

Vezi detalii
User Rating: Be the first one !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.