Asus X550JK-XX116D – un laptop puternic

Asus X550JK-XX116D este un laptop potrivit pentru a înlocui un sistem desktop pentru un utilizator cu pretenții medii. Acesta este dotat cu o configurație hardware puternică, care cu câteva completări poate atinge un nivel la fel de înalt precum una avansată. Modelul Asus poate fi găsit în magazine la prețul de aproximativ 2849 lei (verifică preț actualizat). Ratele pentru acesta încep de la 100 de lei. Modelul se remarcă prin procesorul Intel Core performant, placa video dedicată, sistemul audio puternic și designul elegant. Punctele ceva mai slabe sunt reprezentate de memoria RAM de doar 4GB și lipsa stocării SSD. Cu toate acestea, randamentul este unul bun și în momentul de față. Dotările oferite sunt unele dintre cele mai atractive pentru acest nivel de preț. Dacă avem în vedere faptul că pentru o investiție ulterioară nu foarte mare poți beneficia de o experiență asemănătoare unui laptop special pentru gaming, alegerea este cu atât mai avantajoasă. Așadar, modelul Asus poate înlocui cu succes un sistem destkop și se poate transforma într-unul special pentru gaming.

Laptopul poate fi găsit și în oferta magazinelor Altex și Evomag.

Designul laptopului modelului este elegant, acesta fiind alcătuit într-o combinație inspirată de gri închis și deschis și având un profil foarte subțire. Dimensiunile sale sunt de 380 x 29.2 – 31.7 x 251 mm, iar greutatea este de 2.4 kg. Capacul este prevăzut cu o textură circulară concentrică plasată în jurul Logo-ului Asus. Tastatura include și partea numerică și este compactă, oferind o experiență de utilizare confortabilă. Pentru o experiență plăcută, zona de sprijin pentru mâini este prevăzută cu sistemul IceCool care o menține rece. De altfel, întreg sistemul de răcire este performant, carcasa păstrându-se destul de rece chiar și în timpul gaming-ului.

Poze cu laptopul

Asus X550JK-XX116D

Mai multe poze și specificații

Specificații tehnice

Ecranul este unul standard, având o diagonală de 15.6 inch și o rezoluție de 1336 x 768 de pixeli.  Culorile sunt vii, dar unghiurile de vizualizare sunt destul de reduse.

La nivelul configurației hardware întâlnim mai întâi un procesor Intel Core i7 cu o frecvență de 2.5 Ghz, folosit și de sistemele desktop. Datorită tehnologiei Turbo Boost 2.0, puterea poate crește până la 3.5 Ghz atunci când sistemul de operare solicită acest lucru. Procesorul este însoțit de o memorie RAM de 4 GB cu posibilitatea de extindere până la 8 GB și o placă video dedicată NVIDIA GeForce GTX 850M. Deși configurația permite rularea de jocuri cu cerințe grafice avansate chiar și în momentul de față, experiența poate fi îmbunătățită prin adăugarea unui slot de memorie mai mare.

Laptopul are un hard-disk cu o capacitate de 1 TB, neavând însă și o stocare SSD.

La nivel multimedia, sistemul audio se face remarcat în fața competiției printr-un sunet foarte clar și realist. Modelul mai beneficiază de o cameră web VGA care face posibile convorbirile pe Skype, un cititor de carduri și o unitate optică DVD RW.

În ceea ce privește port-urile, vei găsi 2 port-uri USB 3.0, 1 port USB 2.0, 1 port HDMI, 1 port mini-VGA și 1 port de rețea. Conexiunea la internet se poate face prin Wi-Fi  sau cablu și există și tehnologie Bluetooth 4.0.

Autonomia este susținută de o baterie Li Ion cu 4 celule și poate ajunge până la 3-4 ore.

Păreri pro şi contra

Pro:

  • design plăcut,
  • procesor Intel Core I7 Haswell,
  • HDD de 1 TB,
  • placă video dedicată NVIDIA,

Contra:

  • rezoluția nu este Full HD,

Aici găsești mai multe informații despre acest produs

Verdictul Gadget-Review.ro

Design - 8.9
Conectivitate - 9.1
Performanțe - 9

9

O alegere puternică

Asus X550JK-XX116D este un laptop ce se caracterizează prin puterea configurației, dar și printr-un aspect elegant și modern.

Vezi detalii
User Rating: 3.6 ( 5 votes)

Un comentariu

  1. Rezolutia HD poate fi considerata un pro, dupa parerea mea. Pe o rezolutie full hd, placa video este solicitata mai mult, iar placa video fiind nu una atat de performanta, se descurca mult mai bine pe 768p decat pe 1080p

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.